Fudbal

Nemoćni "zmajevi" potopljeni u Luksemburgu

Nemoćni "zmajevi" potopljeni u Luksemburgu
Foto: N/FS BiH | "Zmajevi" gube od Luksemburga

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je večeras novi težak poraz rezultatom 1:4 od Luksemburga u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Domaćini su poveli već u ranoj fazi meča u šestoj minuti kada je Olesen matirao nemoćnog Nikolu Vasilja. Drugi gol djelo je Rodrigeza iz jedanaesterca u 29. minutu, a sa tim rezultatom otišlo se i na odmor. Strijelec sa 3:0 i potop bh. tima u 55. minutu bio je Martins.

Prvi udarac u okvir gola bh. tim je imao u trećoj minuti nadoknade, a samo nekoliko sekundi kasnije Gojković je postigao utješni gol za reprezentaciju BiH. Međutim minut kasnije Rodrigez je po drugi put zatresao mrežu "zmajeva" u ovoj utakmici za konačnih 4:1

Iako je odlukom UEFA bio zabranjen dolazak gostujući navijača, veliki broj bh. navijača je ipak bio na stadionu. Simpatizeri bh. tima u 26. minutu izazvali su kratki prekid utakmice ubacivanjem pirotehničkih sredstava i baklji u teren. Utakmicu je u samom finišu obilježilo i utrčavanje jednog navijača na teren sa zastavom Palestine.  

Selektor reprezentacije BiH Savo Milošević u ovom meču na raspolaganju je imao pomlađeni sastav. U timu nisu bili kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić i Sead Kolašinac.

Luksemburg je i u prvoj utakmici aktuelnih kvalifikacija igranoj u Zenici na stadionu „Bilino polje“ takođe savladao reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa 2:0. Bila je to najava najlošije odigranih kvalifikacija u istoriji bh. tima, koji je bez šansi za direktan plasman ostao još u prošlom kolu.

Nada ostaje kroz baraž koji će se igrati u martu.

U ovoj grupi Slovačka je na domaćem terenu savladala Island sa 4:2, dok je Portugal u gostima bio bolji od Lihtenštajna sa 2:0. Reprezentacija BiH u nedjelju završava kvalifikacije domaćim mečom protiv Slovačke u Zenici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije