Fudbal

"Zmajevi" najavljuju pobjedu protiv Kazahstana

"Zmajevi" najavljuju pobjedu protiv Kazahstana
Foto: N/FS BiH | "Zmajevi" najavljuju pobjedu protiv Kazahstana

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su sinoć pobijedili Kuvajt u prijateljskoj utakmici, a već danas nastavljene su pripreme za naredni meč, kvalifikacioni protiv Kazahstana.

Uoči treninga Eldar Ćivić, koji je prvi put nosio kapitensku traku u seniorskoj selekciji je izjavio:

„Na neki način nisam očekivao da će mi se sad ukazati prilika da kao kapiten predvodim ekipu. Moram priznati da je to bio nevjerovatan osjećaj. Puno emocija i stvarno je teško opisati riječima sve. Ukazana mi je velika čast i zahvalan sam selektoru i stručnom štabu na ukazanom povjerenju", rekao je Ćivić.

Osvrnuo se i na utakmice reprezentacije.

„Jučerašnja utakmica je bila teška, jer se protivnik branio i pokušavao na kontre da nas ugrozi. Imali smo svoje šanse i očekivali smo veću pobjedu. Nažalost nismo uspjeli u tome, ali bitno je ipak da smo pobijedili. Slijedi meč sa Kazahstanom koji će sigurno biti težak. Mi želimo pobjedu i očekujem da osvojimo tri boda na našem terenu", kazao je Ćivić.

Dobru partiju u subotu naveče na stadionu "Bilino polje" pružio je i Adi Nalić.

„Sigurno da smo mogli i bolje protiv Kuvajta, ali kad se sve sabere mislim da smo korektno odradili posao. Dobili smo minutažu i zadovoljni smo zbog pobjede. Žao mi je što nisam dao gol jer sam imao nekih šansi. Protiv Kazahstana neće biti lako, jer nema loših ekipa. Moramo biti spremni i fokusirani, da damo sve od sebe da usrećimo navijače", rekao je Nalić.

Današnji trening reprezentacije Bosne i Hercegovine posjetili su i članovi navijačke grupe BH Fanaticosi.

Navijači su uz pjesmu i baklje poželjeli sreću bh. reprezentativcima uoči utakmice sa Kazahstanom i poručili da žele pobjedu u narednoj utakmici.

Dolazak gostiju obradovao je i "zmajeve" koji su se aplauzom zahvalili BH Fanaticosima na podršci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije