Fudbal

"Zmajevi" odradili trening u Atini

"Zmajevi" odradili trening u Atini
Foto: N.N. | "Zmajevi" odradili trening u Atini

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je večeras u Trening centru AEK-a prvi od ukupno dva planirana treninga u Atini uoči utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine u utorak protiv Grčke.

Treningu "zmajeva" za medije je bio otvoren prvih 15 minuta.

Bh. tim danas je doputovao čarter letom iz Sarajeva u glavni grad Grčke, nakon što je u subotu u Zenici na stadionu "Bilino polje" savladao Finsku rezultatom 4:1 i tako se vratio u igru za plasman na EURO.

Sa ekipom je organizovano doputovala i grupa navijača. U ponedjeljak i na dan utakmice najavljen je dolazak i navijača iz ostalih krajeva Evrope, pa se očekuje da će puleni selektora Roberta Prosinečkog i u Atini na najvećem grčkom stadionu imati podršku do 1.000 svojih simpatizera. 

Zvanični trening bh. tim planiran je u ponedjeljak naveče u 20 časova na Olimpijskom stadionu "Spiros Luis – OAKA“ na kojem će dan kasnije sa početkom u 20.45 časova biti odigran i meč kvalifikacija.

Fudbalskoj reprezentaciji BiH tri kola prije kraja kvalifikacija matematički su potrebne sve tri pobjede za plasman na Evropsko prvenstvo. Utakmicu sa Grčkom u utorak, kao i onu i onu prošlu sa Finskom, zbog povrede će propustiti golgeter Rome Edin Džeko. Kapitensku traku nosiće ponovo veznjak Juventusa Miralem Pjanić.

Edin Višća koji je zadobio povredu u susretu sa Finskom, te Sead Kolašinac i Zoran Kvržić su pošteđeni današnjeg treninga.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije