Fudbal

"Zmajevi" otputovali u Jerevan

"Zmajevi" otputovali u Jerevan
Foto: N.N. | Zmajevi otputovali u Jerevan

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su jutros čarter letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovali za Jerevan gdje će u nedjelju odigrati kvalifikacijski meč sa Jermenijom.

Selektor Robert Prosinečki sa svojim pulenima analizirao je narednog protivnika u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.  

"Gledali smo prvo poluvrijeme utakmice Jermenija - Italija i naš naredni protivnik je igrao odlično, ali na kraju je ipak izgubio. I mi smo u Sarajevu sa njima imali dosta problema. Imaju odličnu tranziciju, odlične polu-kontru i kontru i sigurno da se radi o dobroj reprezentaciji. Mi idemo tamo na pobjedu jer više nemamo pravo na kiks", poručio je Prosinečki.  

Prosinečki je prokomentarisao i zdravstveni bilten u svojoj ekipi.  

"Elvis Sarić ipak otpada zbog povrede, a za Tonija Šunjića ćemo vidjeti. On ima problema sa zadnjom ložom. S druge strane Ermin Bičakčić se oporavio što je jako bitno", kazao je Prosinečki.  

"Zmajevi" će danas u Jerevanu u 17 časova odraditi trening. Bh. tim je u četvrtak na "Bilinom polju" u Zenici savladao Lihtenštajn  rezultatom 5:0. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije