Fudbal

"Zmajevi" počinju pripreme za Francusku

"Zmajevi" počinju pripreme za Francusku
Foto: N/FS BiH | Okupljanje u Strazburu

Okupljanjem u Strazburu fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine danas počinje pripreme za nastavak kvalifikaciija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Zmajeve" u srijedu očekuje gostujuća utakmica sa Francuskom.

Dio ekipe je sa stručnim štabom iz Sarajeva doputovao u Francusku još u nedjelju, ali će većina igrača doći direktno iz svojih klubova i očekuje se da selektor Ivajlo Petev na današnjem prvom treningu na raspolaganju ima sve pozvane igrače.

"Atmosfera je vrhunska i jedva čekamo da se okupimo. Želimo odigrati dobro kao na "Grbavici" protiv Francuske. Igramo protiv svjetskih prvaka, ali imamo i mi želje i ambicije. Nadam se da ćemo biti na nivou kao na "Grbavici", ali da će biti malo bolji rezultat za nas", rekao Slaven Musa, trener u stručnom štabu reprezentacije BiH

Nakon gostovanja u Strazburu bh. fudbaleri tri dana kasnije u Zenici na stadionu "Bilino polje" će odigrati prijateljsku utakmicu sa Kuvajtom. Na istom stadionu će 7. septembra u kvalifikacijskoj utakmici dočekati i selekciju Kazahstana.

Reprezentacija BiH je do sada u kvalifikacijama remizirala sa Finskom, te izgubila kući od Francuske.

Selektor Petev za Francusku i Kazahstan na raspolaganju neće imati desnog beka Darka Todorovića koji traži novi klub, a otpao je i Jusuf Gazibegović.

"Naknadno sam pozvao Matea Sušića, umjesto Jusufa Gazibegovića koji ima bakterijsku infekciju i narednih desetak dana neće moći trenirati. Pred nama je važan period, dvije kvalifikacione i prijateljska utakmica tako da moramo biti motivisani da ih odigramo dobro. Zadovoljan sam u kakvoj su formi većina naših igrača uz ambicije koje imamo vjerujem da ćemo u predstojećim susretima ostvariti i rezultatski napredak", rekao je Ivajlo Petev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije