Fudbal

„Zmajevi“ spremni za meč sa Crnom Gorom

„Zmajevi“ spremni za meč sa Crnom Gorom
Foto: N/FS BiH | „Zmajevi“ spremni za meč sa Crnom Gorom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine spremna je za večerašnju utakmicu 5. kola grupe B3 UEFA Lige nacija sa Crnom Gorom, poručili su iz Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

„Zmajevima“ pobjeda večeras donosi prvo mjesto, plasman u Ligu A, povoljniji žrijeb u budućnosti, plasman u baraž za EURO kroz Ligu nacija, ali i zaradu od UEFA od oko tri miliona evra

Večerašnji susret biće četvrti međusobni ovih selekcija. Nakon dva remija bez golova u prijateljskim susretima na „Bilinom polju“ i „Grbavici“, prošli meč u Ligi nacija u Podgorici završen je rezultatom 1:1. Strijelac gola za Bosnu i Hercegovinu u tom susretu Luka Menalo, zbog povrede nije došao na ovo okupljanje, te će propustiti večerašnji meč. Jedini strijelac za Crnu Goru protiv bh. tima je desni bočni rimskog Lazia Adam Marušić.

„Dobro se radilo i treniralo proteklih dana. Drago nam je da smo u ovakvoj situaciji da sami odlučujemo o plasmanu u grupi, na svom stadionu i pred svojim navijačima. Znamo šta nam pobjeda može donijeti. Imam osjećaj da je ovo prvo okupljanje u zadnje vrijeme na kojem se osjeća baš pozitivna energija. Imali smo ranije dosta negativne, ne znam zbog čega. Ekipa je napravila dobre rezultate, ali sada rasprodani stadion i sretniji novinari pred nama ovdje to dokazuju. I kad je teško u ovoj ekipi s dosta mladih igrača, ta pozitivna energija će dosta pomoći. Mnogo će nam značiti i podrška sa tribina“, rekao je Edin Džeko.

Kapiten se osvrnuo i na prethodni meč sa Crnom Gorom:

"Utakmica je bila generalno teška. Kad je u pitanju moj individualni performans, nisam bio na 100 odsto nivou, ali je ekipa odigrala dobro i kontrolisali smo utakmicu sve do nesretno primljenog gola. Imali su i oni neke šanse tako da je rezultat bio najrealniji. I Crnogorci imaju šansu još uvijek da budu prvi u grupi, očekujem da budu ofanzivniji ali sigurno je da neće biti lagano. Lično se osjećam mnogo bolje fizički danas nego u Podgorici“, kaže Džeko.

Meč na „Bilinom polju“ na programu je u večeras u 20.45 sati, a sudiće ga Szjmon Marciniak iz Poljske. Asistenti su Pavel Sokolnicki i Tomasz Listkievicz, dok je četvrti sudija Tomasz Kviatkovski.

Utakmicu će direktno prenositi BHT1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije