Fudbal

Italija izjednačila, amaterska reakcija "zmajeva" u odbrani

Italija izjednačila, amaterska reakcija "zmajeva" u odbrani
Foto: Facebook | "Zmajevi" vode protiv Italije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u Torinu protiv Italije nakon prvog poluvremena utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, vodila je minimalnim rezultatom, ali se Insinje pobrinuo da vrati svoju reprezentaciju u igru.

Prvi udarac prema golu imali su Italijani kada je u 3. minuti za malo pored stative gola Ibrahima Šehića loptu poslao Fabio Kuagliarela.

Nakon kornera u 5. minuti najviši u skoku u šesnaetsrcu Italijana bio je Eldar Čivić, ali je njegov pokušaj glavom završio preko gola.

Opasan napad u 15. minuti počeo je Muhamed Bešić, ali je Edinu Višći lopta pobjegla u gol aut.

U 18. minuti Edin Džeko je istrčao kontranapad, odlično proigrao Edina Višću čiji šut je odrbana Italije izblokirala u posljednji čas.

Zaprijetili su "zmajevi" i u 20. minuti kada je Drako Todorović pronašao Edina Džeku, ali je kapiten BiH vrhom kopačke bio za malo neprecizan.

Bio je to period igre u kojem je dominirao bh. tim, pa je šut sa distance isprobao i Drako Todorović u 23. minuti, kao i Muhamed Bešić u 25. minuti.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine povela je u 33. minuti nakon maestralne akcije koju je započeo Muhamed Bešić. Petom je dodao za Edina Višću, a on još bolje u petercu Italije pronašao Edina Džeku koji pogađa za 1:0 i veliko slavlje oko 7.000 navijača na BiH na stadionu u Torinu.  

Rezultat se do odlaska na odmor nije mijenjao jer je u 41. minuta Ibrahim Šehić je paradom spriječio Fabija Kuagliarela da pogodi za izjednačenje.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 49. minutu, Italija je stigla do izjednačenja.

Korner sa desne strane izvodio je Federiko Bernardeski, odbrana "zmajeva" je ostavila Lorenca Insinjea samog na ivici kaznenog prostora. Fudbaler Juventusa je to sjajno uočio i poslao loptu najboljem igraču Napolija koji je iz voleja zakucao za 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije