Fudbal

"Zmajevima" žuti karton

"Zmajevima"  žuti karton
"Zmajevima" žuti karton

Nedugo nakon što se bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić zahvalio navijačima na podršci, oglasili su se iz najveće organizovane navijačke grupe "Bh. fanatikosi" sa porukom selektoru Safetu Sušiću i njegovim aktuelnim izabranicima da ih ne boli sramotan poraz od Kipra, već odnos, način i pristup igrača prema državnom dresu.

"Ne bole nas izgubljeni poeni, izgubljeno vrijeme da dođemo u Zenicu. Boli pristup prema državnom dresu, zastavi, grbu i ponajviše vaša nezahvalnost prema nama koji dajemo i zadnji dinar da bismo vama pomogli da niste sami na terenu", poručili su, između ostalog "Bh. fanatikosi", koji, očito, gube strpljenje, bez obzira na Spahićev apel i nadu u bolje sutra.

"Kad mi je bilo teško i kad sam bio na 'vrhu' bili ste uz mene, a to su vrline velikih i poštenih ljudi. Čuvajte 'zmajeve', volite ih i bodrite i kad pobjeđuju i kad gube, jer oni su zaista mladi ljudi velikog srca i pravi domoljubi", objavio je Spahić na društvenim mrežama.

Ipak, poraz od Kipra 1:2 za navijače je, izgleda, samo kap koja bi mogla preliti čašu. Smatraju da ovakav odnos ne traje od jučer, nego je počeo mnogo ranije. "Od prijateljske utakmice u Insbruku s Egiptom, pa preko čudnih dešavanja u Brazilu, kola su krenula naopačke. Trpjeli smo, opraštali, šutjeli i gutali teške zalogaje. Našu podršku ste imali i imaćete i dalje, ali vrijeme je došlo da vam kažemo - dosta. Stop ovakvom ponašanju i odnosu prema reprezentaciji, svetom dresu i grbu na njemu. Došlo je vrijeme da prozovemo sve igrače, selektora i odgovorne u N/FS BiH i da vas pozovemo da riješite problem ili probleme koji su očigledni ili ćemo ih mi pokušati riješiti", upozorili su "Bh. fanatikosi" i fudbalskim rječnikom poručuju igračima i selektoru da su "dobili žuti karton."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije