Fudbal

"Zmajice" osvojile drugo mjesto na razvojnom turniru

"Zmajice" osvojile drugo mjesto na razvojnom turniru
Foto: N/FS BiH | "Zmajice" osvojile drugo mjesto na razvojnom turniru

Mlada U16 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Hadžićima odigrala utakmicu posljednjeg kola UEFA razvojnog turnira, u kojoj se sastala sa odgovarajućom selekcijom Ukrajine.

Golom u sudijskoj nadoknadi vremena, Ukrajina je pobijedila rezultatom 3:2. Za bh. reprezentaciju Ana Jurić je postigla gol u 15. minuti, te Nađa Cerić koja je zatresla mrežu u 79. minuti.

Bosna i Hercegovina je turnir završila na drugom mjestu sa 6 bodova iza Ukrajine koja je osvojila maksimalnih 9. Danas se sastaju još Slovenija i Sjeverna Makedonija u susretu koji će odlučiti o trećeplasiranoj ekipi turnira.

„Konkurencija na turniru je bila vrlo jaka, što je pokazalo našim igračicama raznolikost stilova igre i nivoa protivničkih ekipa. Naš tim se uspješno nosio s tim izazovima, ali možemo još raditi na poboljšanju naših reakcija u stresnim situacijama tokom meča. Ipak, čestitam svojim igračicama na prikazanoj igri, te stručnom štabu na odličnoj saradnji. Ukrajini čestitam na pobjedi koju zasluženo nosi, a mi se okrećemo našim idućim okupljanjima i pripremi za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ligi A“, kazao je selektor Ivan Kvesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije