Fudbal

"Zmajice" počele pripreme

"Zmajice" počele pripreme
Foto: N.N. | "Zmajice" počele pripreme

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici i počela pripreme za utakmice kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2021. protiv Gruzije i Malte.

"Okupili smo se ovaj put malo ranije, ali sve utakmice Premijer ženske lige BiH su odigrane u subotu, tako da su sve domaće igračice stigle na okupljanje već u nedjelju. Reprezentativke iz inostranstva Milena Nikolić, Dijana Haračić, Ena Taslidža i Nikolina Milović su se pri pridružiti sa malim zakašnjenjem", kazala je selektorica Samira Hurem.

Hurem očekuje uspješan početak kvalifikacija:

"Dobro je što prve utakmice igramo kući i to sa ekipama protiv kojih vjerujem da smo favoriti. Radi samopouzdanja bilo bi odlično da krenemo sa pozitivnim rezultatima. Sve osim pobjede u prvom meču bi za nas bio neuspjeh i ta tri boda na startu kvalifikacija bi nas sigurno motivisala za dalje. Drugi protivnik nam je Malta koja je napravila iskorak u ženskom fudbalu i imaju iskusan tim. Želimo da osvojimo svih šest bodova na startu i vidjećemo da li ćemo uspjeti u tome", istakla je Huremova.

Meč BiH - Gruzija biće odigran u Trening centru N/FS BiH u Zenici 30. avgusta u 17 časova, a BiH - Malta na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase . Koševo" u Sarajevu 3. septembra u 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije