Fudbal

"Zmajice" počinju borbu za Euro

"Zmajice" počinju borbu za Euro
Foto: N/FS BiH | "Zmajice" počinju borbu za Euro

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicom protiv Gruzije sutra počinje kvalifikacije za plasman na Euro 2021. godine.

Selektorka Samira Hurem, kapitenka Milena Nikolić i odbramena igračica Melisa Hasanbegović najavile su pobjedu u ovom meču.

"Motivisane smo i želimo da osvojimo bodove na početku kvalifikacija. Radili smo dobro u pripremnom periodu. U ženskom fudbalu više nema neozbiljnih ekipa, svi rade i ulažu. Gruzija je iskusna ekipa koja je već nekoliko godina zajedno, ali mi imamo bolji rejting i očekujem da pobijedimo", kazala je Huremova i dodala:

"Vjerujem u našu ekipu, domaći teren i navijače. Naša reprezentacija je od 2011. išla uzlaznom putanjom, ali sad su tu mlade igračice i proces stvaranja stabilnog tima još uvijek traje. Naš cilj je treće mjesto u grupi. To neće biti lako ostvariti, ali daćemo sve od sebe".

Milena Nikolić takođe očekuje bodove na otvaranju kvalifikacija.

"Atmosfera u ekipi je odlična i jedva smo čekali da krene takmičarski period. Iako imamo mlad tim, ekipa je veoma talentovana i ima veliki potencijal. Naša najveća prednost je kompaktnost na terenu. Analizirali smo protivnika, znamo šta nas čeka. Najbitnije je da otvorimo kvalifikacije pobjedom i vjerujem da ćemo uspjeti u tome", kaže Nikolićeva.

Melisa Hasanbegović očekuje podršku sa tribina.

"Radili smo dobro od početka okupljanja. Očekujemo puno od ove utakmice. Respektujemo protivnika, ali ako uzmemo u obzir naš kvalitet vjerujem da ćemo otvoriti kvalifikacije na najbolji način. Uvijek smo imali podršku sa tribina Trening centra u Zenici i sigurna sam da ona neće izostati ni protiv Gruzije", istakla je Hasanbegovićeva.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Gruzija igra se sutra u 17časova u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Ulaz na tribine je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije