Fudbal

"Zmajice" spremne za Mađarice

"Zmajice" spremne za Mađarice
Foto: N.N. | "Zmajice" spremne za Mađarice

Ženska fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine doputovala je u Telki pored Budimpešte, gdje će sutra sa početkom u 14 sati odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Mađarske.

Golmanica Envera Hasanbegović kaže da je ekipa radi kvalitetno i da je spremna pružiti maksimum u predstojećoj prijateljskoj utakmici.

„Pripreme protiču veoma dobro i odradile smo sve ono što je stručni štab postavio pred nas. Spremne smo da sutra odigramo dobar meč protiv kvalitetnog protivnika", kaže bh. čuvarice mreže.

Hasanbegović je prokomentarisala i prethodono odigrani prijateljski ogled sa Albanijom koji je završen bez pobjednika 0:0.

"S obzirom na to da na ovom okupljanju imamo mlad tim, koji se još uvijek gradi i nema previše iskustva, možemo reći da smo odigrale korektan susret. Bilo je evidentno da je zalaganje bilo na visokom nivou i to nam je sigurno putokaz za budućnost", dodaje Hasanbegovićeva.

Golmanica naglašava da je Mađarska mnogo kvalitetnija ekipa od Albanije, te će izabranice selektorice Samire Hurem sutra morati da budemo agresivnije, konkretnije i pametnije.

"Ova ekipa uvijek daje sve od sebe i nema sumnje da će tako biti i sutra. Samo na taj način možemo doći do pozitivnog rezultata, a to nam je cilj iako se radi o prijateljskoj utakmici", zaključila je Hasanbegovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije