Fudbal

"Zmajice" žele bodove protiv Kazahstanki

"Zmajice" žele bodove protiv Kazahstanki
Foto: N.N. | "Zmajice" žele bodove protiv Kazahstanki

Želimo bodove pred domaćom publikom, poručili su iz tabora ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. sa Kazahstanom.

Na pitanja novinara u Trening centru Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH u Zenici danas su odgovarale su selektorka Samira Hurem, te reprezentativke Milena Nikolić i Lidija Kuliš.

Hurem je prokomentarisala prethodni meč sa Velsom u kojem je bh. tim poražen sa 1:0.

„Naš cilj je bio da osvojimo tri boda protiv Velsa, tada bi i raspoloženje u ekipi bilo još bolje. Mi smo pružili tamo koliko smo mogli, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Fale nam neke standardne igračice. U prvom poluvremenu smo možda imali i više od igre od Velsa, ali na kraju smo bili poraženi. Vidjeli su se i fizički nedostaci naše ekipe u odnosu na protivnika", kazala je Huremova.

Njene izabranice u utorak će imati priliku za popravni pred dmoaćom publikom.

"Mi jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova", kaže Huremova.

Kapitenka Milena Nikolić očekuje pobjedu.

"Što se tiče utakmice sa Velsom, u prvom poluvremenu smo im dobro parirali i imali bolje šanse koje nismo iskoristili. U nastavku je domaćin igrao visok presing i imao inicijativu. Odbranili smo i penal, ali ni poslije toga nismo uspjeli da se podignemo na viši nivo i poražene smo. Sutra nas očekuje novi meč. Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobjedu", istakla je Nikolićeva.

Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima talentovane mlade fudbalerke.

"Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Vjerujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u sutrašnjem susretu", smatra Kuliševa.

Meč Bosna i Hercegovina - Kazahstan počinje sutra u 17.30 časova u Trening centru N/FS BiH u Zenici. Ulaz na utakmicu je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije