Fudbal

"Zmajice" žele reprizu protiv Izraelki

"Zmajice" žele reprizu protiv Izraelki
Foto: N.N. | "Zmajice" žele reprizu protiv Izraelki

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici protiv Izraela nastavlja kvalifikacije za EURO 2021. godine.

Selektorka Samira Hurem istakla je da njene izabranice spremno dočekuju susret.

"Obavile smo jako dobru pripremu za utakmicu. Igračice su radile kvalitetno na treninzima. Našu posljednju kvalifikacionu utakmicu smo odigrali upravo protiv Izraela i dobro poznajemo protivnika. To je kvalitetna i iskusna ekipa. Mi smo bili bolji u Izraelu i pobijedili, ali bilo je i grešaka sa naše strane u tom meču. Tokom priprema smo radili na ispravljanju tih grešaka i vjerujem da ćemo na terenu pokazati da smo kvalitetniji i da ćemo osvojiti tri boda", kazala je Huremova. 

"Zmajice" su trenutno na trećem mjestu u grupi sa 9 bodova. Lider Italija ima 18, ispred Danske sa 15. Iza bh. tima su Izrael sa jednim bodom, koliko ima i Malta sa kojom se fudbalerke BiH sastaju 10. marta, dok je na začelju bez bodova Gruzija.

"Mnogo bi nam značilo da osvojimo još šest bodova u predstojećim utakmicama sa Izraelom i Maltom. U ovim kvalifikacijama imamo odličnu piliku da popravimo rejting i da budemo treći u grupi, zato nam je svaki bod bitan. Na taj način bismo na narednim žrijebovima bili u boljem šeširu i otvorili bismo sebi vrata za nešto više. Ovaj tim je pokazao da je na dobrom putu, da želi da napravi iskorak i da može napraviti veoma dobre stvari za ženski fudbal u Bosni i Hercegovini", smatra Huremova.

Kapitenka Milena Nikolić naglašava da nikad u timu nije vladala bolja atmosfera.

"To se pozitivno odrazilo i na naše rezultate, koji su odlični iako nam je ekipa mlada. Maksimalno se priprema za ove utakmice. Fokusirne smo na Izrael i želimo da nastavimo niz pobjeda. Igramo na našem terenu, pred našom publikom i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja i osvojiti bodove", kazala je Nikolićeva

Marija Aleksić u prvi plan je stavila 12 golova koje je postigao bh. tim u ovim kvalifikacijama.

"Maksimalno smo skoncentrisani da što bolje odradimo kvalifikacije. Stručni štab, igračice, svi imamo zajednički cilj, a kad ka cilju idemo zajedno onda je mnogo lakše. Jedva čekamo utakmicu i nadamo se da ćemo još jednom da se pokažemo u najboljem svjetlu na našem terenu", rekla je Aleksićeva.

Utakmica Bosna i Hercegovina - Izrael počinje sutra u 14 sati u Trening centru N/FS BiH u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije