Fudbal

"Zmajići" bolji od Švajcaraca

"Zmajići" bolji od Švajcaraca
Foto: NFS BiH | "Zmajići" bolji od Švajcaraca

Mlada fudbalska U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa odličnim igrama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019.

Izabranici selektora Vinka Marinovića su danas na terenima Trening kampa u Zenici pobijedili Švajcarsku rezultatom 3:0.

Odličnu priliku bh. tim je imao u 14. minuti. Prvo je Ermedin Demirović pokušao iskosa sa desne strane peterca gostiju, a na loptu je na suprotnoj stativi natrčao Luka Menalo koji pogađa stativu.

BiH do prednosti dolazi u 20. minuti. Menalo je poslao loptu na lijevu stranu u protivnički šesnaesterac do Demirovića koji se oslobađa čuvara i pogađa za 1:0.

Odličnu priliku imao je Mićo Kuzmanović u 25., ali je sa desetak metra šutirao u golmana Noama Baumana.

U 34. mladi "zmajevi" udvostručuju prednost. Amer Gojak je izveo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora, golman Bauman je odbio loptu na peterac gdje se našao Demirović koji još jednom šalje loptu u mrežu.

I drugo poluvrijeme počelo je prilikama reprezentacije BiH, ali je pokušaje Demirovića i Gojaka iz povoljnih pozicija zaustavio Bauman.

Gojak je ponovo u 77. šutirao sa dvadesetak metara, a golman Švajcarske ovaj put loptu odbija u korner.

Kerim Memija u 87. prolazi po desnoj strani i ubacuje loptu na suprotnu stativu, a Hamza Čataković glavom postiže treći gol za bh. tim.

Bh. tim ovom pobjedom zadržao je prvo mjesto u grupi. Već  11. septembra u 19 sati reprezentacija BiH će gostovati Rumuniji u Ovidiuu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije