Fudbal

"Zmajići" na zimskom kampu u Zenici

"Zmajići" na zimskom kampu u Zenici
Foto: N.N. | "Zmajići" na zimskom kampu u Zenici

Mlada U17 reprezentacija BiH okupila se u Trening centru N/FS BiH u Zenci gdje će selektor Sakib Malkočević i njegovi saradnici u okviru zimskog kampa raditi sa igračima rođenim 2001. godine.

U pauzi između dva treninga saradnici selektora Damjan Ratković i Adin Mulaosmanović su podijelili svoje utiske i razmišljanja o pripremama, kao i ostalim aktuelnostima vezanim za U17 reprezentaciju.

"Odradili smo dva uvodna treninga i igrači nisu još u optimalnoj formi. Međutim, važno je da izvršavaju sve zadatke i ono što tražimo od njih. Imamo i dosta novih igrača koje treba provjeriti jer je ovoj generaciji potrebno osvježenje”, kazao je Ratković.

"Zmajiće" uskoro čekaju četiri kontrolne utakmice sa Makedonijom i Slovenijom.

"To će nam poslužiti kao odlična provjera pred Elitni krug kvalifikacija za EP. Nadamo se da će se kroz ove utakmice nametnuti i neki novi igrači, na koje možemo računati. Dobra vijest je da se kapiten Andrej Đokanović, oporavlja, u stalnom smo kontaktu i za sada sve ide dobro. Očekujemo da na Elitnom turniru predvodi ovaj tim", dodao je Ratković.

Dobri odnosi unutar stručnog štaba reflektuju se na kompletan rad i atmosferu a selektor Malkočević, koji se takođe dobro oporavlja nakon teške operacije ima samo riječi hvale za svoje pomoćnike.

"Ja bih rekao da su to moji saradnici, a ne pomoćnici. Od prvog dana odlično se slažemo, dobro radimo, tako da imam puno povjerenje u svoje saradnike. Moram ovdje istaći da je i selektor U15” reprezentacije Zoran Erbez sa nama, kako bi nam pomogao da što lakše prođemo kroz ovaj period kada ja zbog preporuke ljekara neću putovati sa ekipom na ove pripremne utakmice", istakao je Malkočević.

Ovo okupljanje zbog bolesti će propustiti Edin Mujić. Umjesto njega poziv je dobio Zlatan Ramić, igrač ”Željezničara”, dok je Dino Islamović, nakon jučerašnje prozivke, zbog povrede morao napustiti pripreme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije