Fudbal

"Zmajići" optimisti pred meč sa Njemačkom

"Zmajići" optimisti pred meč sa Njemačkom
Foto: nfsbih.ba | "Zmajići" optimisti pred meč sa Njemačkom

Mladi fudbalski U21 reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Sarajevu pripremaju za meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Njemačkom.

Trener u stručnom štabu "zmajića" Mario Ivanković prenio je utiske o do sada obavljenom poslu na pripremamam koje su počele u ponedjeljak. 

"U principu smo tek juče odradili trening u kompletnom sastavu, jer su u utorak igrači koji su dan radnije imali utakmicu radili regeneraciju. Jutros smo analizirali protivnika. Uglavnom, pripreme protiču onako kako smo planirali i bićemo spremni za utakmicu. Želimo da napravimo dobar rezultat u Njemačkoj i igračima sigurno neće nedostajati motiva protiv jedne takve ekipe", kazao je Ivanković.

Iako narednom protivniku prepuštaju ulogu favorita u bh. timu naglašavaju da predaje nema.

"O kvalitetu našeg narednog protivnika govori i stanje na ljestvici. Oni tradicionalno imaju jako kvalitetne sve nacionalne selekcije. Naravno, ni njih nisu mimoišli problemi zbog virusa COVID-19, ali svi smo u istoj situaciji. Sa nestrpljenjem očekujemo utorak i utakmicu sa velikim protivnikom", dodao je Ivanković.

Reprezentativac Vladimir Bradonjić, takođe, cijeni narednog protivnika:

"Atmosfera u timu je odlična i pripreme za meč sa Njemačkom teku u najboljem redu i dobrom raspoloženju. Što se tiče Njemačke, sigurno je da se radi o reprezentaciji koja u svom rosteru ima mnogo kvalitetnih igrača. Analiziramo protivnika i znamo da oni imaju svoje mane, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Takođe znamo odakle nam prijeti opasnost i daćemo sve od sebe da te njihove dobre strane neutrališemo. To naravno neće biti lako, ali nadam se da ćemo se vratiti kući sa pozitivnim rezultatom."

Eldar Šehić očekuje kvalitetan meč 13. oktobra u Firtu.

"Predivan je osjećaj opet biti u reprezentaciji, nakon nastupa za U18 i U19 selekcije i ponosan sam zbog toga. Pripreme protiču planiranim tokom, svi momci zaista rade odlično i atmosfera je na visokom nivou. Očekujemo pravu mušku utakmicu, nadamo se našem dobrom danu, dobroj predstavi i naravno pozitivnom rezultatu", kazao je Šehić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije