Fudbal

Žrijeb drugog kola kvalifikacija za LE: "Plemići" bi da budu domaćini

Žrijeb drugog kola kvalifikacija za LE: "Plemići" bi da budu domaćini
Foto: Arhiva | Žrijeb drugog kola kvalifikacija za LE: "Plemići" bi da budu domaćini

Biti ponovo domaćin jedina nam je želja uoči žrijeba za nastavak kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao je Mladen Žižović, trener fudbalera Zrinjskog.

Izvlačenje parova drugog kola kvalifikacija biće obavljeno danas sa početkom u 13 časova u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u švajcarskom Nionu. "Plemići" su jedini od tri bh. kluba u ovom takmičenju koji će imati ulogu nosioca, a u prvom kolu eliminisali su prošlog četvrtka na stadionu "Pod Bijelim brijegom" luksemburški Diferdanž sa ubjedljivih 3:0. Među rivalima u današnjem žrijebu su im Kukeši, Servete, Aris, OFI Krit, Ventspils, Olimpija, Linkoln Siti, TSC Bačka, Osijek, Goteborg, Hamarbi, Viking, Bodo, Progres, Riteria, CSKA Sofia, Honved, Kaisar, Nefči, Šamrok, B36, Lokomotiv Plovdiv, Botosan, Piast, Hibernians, Dunajska, Laci, Renova, Teuta, Šfantul, Kolerain, Bala, Lokomotiv Tbilisi i pobjednik susreta Kalju - Mura.

"Bitno nam je da igramo utakmicu u Mostaru zbog niza procedura vezanih za koronu, zbog putovanja, zbog dvije prvenstvene utakmice koje igramo u kratkom roku prije i poslije evropske utakmice. Sve ostalo manje je bitno, uključujući i ime protivnika. Ima šest-sedam ekipa koje su u nekoj užoj konkurenciji, ali ne bih detaljisao sa željama. Trebaće nam svakako puno sreće, ali se nadam da ćemo biti u šansi da napravimo taj novi korak i prođemo u treće kolo kvalifikacija. Nosioci smo, ali kvalitet ekipa koje možemo dobiti sigurno nije za potcjenjivanje. Ima tu veoma jakih timova", rekao je Mladen Žižović.

Što se tiče Borca, koji je u prvom kolu eliminisao Sutjesku iz Nikšića, Banjalučani ni u drugom kolu neće biti nosioci. Tako su među potencijalnim rivalima kluba iz Platonove ekipe poput Milana, Totenhema, Volfsburga, ali i Partizan i Hajduk. Stav trenera Vlade Jagodića od kako se vratio na klupu je jasan, da nikome neće dati ulogu favorita ako utakmicu njegov tim igra na domaćem terenu. Osim nabrojanih ekipa mogući protivnici Borca su još: Bazel, Kopenhagen, APOEL, BATE, Galatasaraj, Malmo, Standard, FSCB, Granada, Randžers, Hapoel Ševa, Rosenborg, Apolon Limasol, Reims, Fehervar, Rio Ave, Dinamo Moskva, Slovan Liberec, Škendija, Kolos, Vilem II, Jablonec, TNS, Leh, Hartberg, Aberdeen, Kairat, Žalgiris, Arhus i Motervel.

Ovo su ujedno i potencijalni rivali Željezničara, koji zbog problema sa virusom korona nije odigrao svoj meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali će biti žrijebani u drugom kao par sa Makabi Haifom. U kvalifikacijama za Ligu Evrope igraće se po jedna utakmica, a mečevi su planirani za 17. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije