Fudbal

Žrijeb pomazio Sarajevo i Široki

Žrijeb pomazio Sarajevo i Široki
Foto: N.N. | Žrijeb pomazio Sarajevo i Široki

Fudbaleri Sarajeva igraće protiv ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, dok će se u drugom meču sastati Široki Brijeg i TOŠK iz Tešnja, odlučio je žrijeb koji je održan danas u prostorijama Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu.

Prvi mečevi na rasporedu su 3. aprila, a domaćini su Sloga i Široki Brijeg, dok se uzvratni susreti igraju sedam dana kasnije. Trener OFK Sloga Gornje Crnjelovo Senad Hadžić naglašava da je njegova ekipa dobila najtežeg protivnika, ali i da se nada pozitivnom rezultatu. 

"Mi smo mladi klub koji pravi velike rezultate. Ovo je veliki korak za nas i radujemo se što možemo pokazati da smo veliki, a ne mali klub", ističe Hadžić. 

Široki je favorit u duelu sa TOŠK-om, a sportski direktor kluba Dalibor Šilić ističe da to moraju i pokazati.

"TOŠK je slabiji protivnik na papiru, ali moraćemo to pokazati na terenu. Objektivno smo favoriti i očekujemo prolaz u finale", rekao je Šilić. 

Žrebani su i parovi polufinala Kupa BiH za omladince, a sastaju se Borac - Sloboda te  Sarajevo - Zrinjski. Poznato je i ko će se 23. marta sastati u četvrtfinalu Kupa BiH za fudbalerke: Gradina - Emina, Banjaluka - SFK 2000, Alfa Modriča - Radnik Bumerang i Lokomotiva - Iskra. Određen je i domaćin prve utakmice finala Kupa BiH u futsalu, a to je Zrinjski, koji će u Mostaru 27. marta dočekati Kaskadu, dok je revanš 3. aprila u Gračanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije