Fudbal

Zrinjski ispao na penale

Zrinjski ispao na penale
Foto: FC Apoel | Zrinjski ispao na penale

Fudbaleri Zrinjskog eliminisani su večeras od APOEL-a na gostovanju na Kipru u utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pitanje pobjednika u Nikoziji odlučeno je izvođenjem jedanaesteraca, a nakon što je poslije 120 minuta igre rezultat bio 2:2 (penalima - 4:2).

"Plemići" su hrabro odigrali utakmicu protiv favorita na Kipru i došli u rano vođstvo. Poveli su već u 11. minuti golom Josipa Ivančića na asistenciju Ognjena Todorovića. Radost pulena trenera Mladena Žižovića ipak nije tgrajala dugo. Domaćini su do izjednačenja stigli već u 14. minuti kada je Omer Jozef Antzilu pogodio za izjednačenje (1:1). Preokret APOEL-u donio je Atdhe Nuhiu, koji je za 2:1 pogodio glavom u 26. minuti, a tim rezultatom otišlo se i na odmor.

Mostarci se u nastavku utakmice nisu predavali protiv favorizovanog protivnika. Vratili su se u 69. minuti kada je golgetersku klasu još jednom potvrdio Nemanja Bilbija pogodivši za 2:2.

Ranije večeras plasman u plej of ostvarili su fudbaleri Sarajeva pobjedom protiv Budućnosti iz Podgorice rezultatom 2:1. Ostala dva predstavnika BiH ove sezone Borac i Željezničar u ranijim fazama su eliminisana iz evropskih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije