Fudbal

Zrinjski juri minus na "Koševu"

Zrinjski juri minus na "Koševu"
Foto: N.N. | Zrinjski juri minus na "Koševu"

U žiži interesovanja revanš susreta četvrtfinala Kupa BiH je duel Zrinjskog i Sarajeva.

Nakon što su poprilično zaostali u Premijer ligi i polako gube trku za šampionsku titulu, iz Zrinjskog su poručili da im je današnji susret protiv Sarajeva najvažniji u sezoni. Pred Mostarcima je težak zadatak, moraju nadoknaditi gol zaostatka protiv zahuktalog Sarajeva (0:1).

"Ovu utakmicu bi, s obzirom na bodovnu razliku u prvenstvu, nazvao utakmicom sezone, jer ako prođemo Sarajevo, ostali protivnici u eventualnom polufinalu i finalu su sigurno manje kvalitetni. Imamo jedan rezultat koji nam sigurno otvara nadu i mogućnosti da prođemo dalje, ali i opasan rezultat, jer ako mislimo proći dalje, ne bismo smjeli primiti pogodak. Treba se nadati da ćemo za 90 minuta postići gol, biti koncentrirani i ne dozvoliti protivniku prilike", kazao je trener "plemića" Blaž Slišković, koji neće moći računati na Abida Mujagića, Ivana Čurjurića, Nermina Hajdarevića i Dalibora Veselinovića.

U taboru Sarajeva, koje će u Mostaru braniti gol prednosti, ne kriju da imaju velike ambicije i u najmasovnijem bh. takmičenju.

"Imamo rezulat koji nije pretjerano ni dobar ni loš, ostavlja prostor da odigramo kvalitetno. Sigurno da imamo ambicije da idemo dalje, a da li ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat, ostaje da vidimo u srijedu. Što se tiče izmjena, vjerovatno će ih biti", rekao je šef struke "bordo" tima, Husref Musemić. Utakmica u Sarajevu je na programu danas od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije