Fudbal

Zrinjski na Moldavce bez Slobodana Jakovljevića

Zrinjski na Moldavce bez Slobodana Jakovljevića
Foto: HŠK ZRINJSKI | Zrinjski na Moldavce bez Slobodana Jakovljevića

Fudbaleri Zrinjskog će svoj nastup u Evropi sutra protiv Šerifa iz Tiraspola početi bez Slobodan Jakovljević.

Iskusni defanzivac i jedan od najvažniji članova prvog tima aktuelnih šampiona M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine meč na stadionu „Pod Bijelim brijegom“ u Mostaru zbog problema s povredom će gledati sa tribina.

A ako postoji dobra vijest pred utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Moldavaca onda je to svakako podrška sa tribina, koje bi sutra u Mostaru trebale biti ispunjene do posljednjeg mjesta, jer su ulaznice planule još prvog dana kada su puštene u prodaju.

"Slobo je jedan od nositelja naše igre, kada je igrao u paru s Hrvojem Barišićem primili smo samo deset golova, što dovoljno govori kakvi smo kada je on igri. Naravno da je njegov izostanak hendikep, ali isto tako znaćemo naći načina da to nadomjestimo“, rekao je Sergej Jakirović, šef stručnog štaba Zrinjskog.

Umjesto Jakovljevića priliku će tako dobiti od prve minute puno mlađi Marin Magdić.

„Magdiću sam još prošle sezone govorio da samo mora raditi i doći će prilika, a sada će igrati možda i najvažniju utakmicu za Zrinjski. Slobo će nedostajati ali Magdić će ga znati zamijeniti", kazao je Jakirović.

Strateg Mostaraca smatra da njegov tim i pored toga što gostima predaje ulogu favorita ima šanse za dobar rezultat.

„Optimistični smo. Smatramo da imamo dobar kontinuitet i intenzitet, a stadion je rasprodat i daćemo sve od sebe. Odigrali smo dobro utakmice na pripremama, ali u ovaj duel se ide sa provjerenim igračima i mi smo spremni", rekao je Jakirović.

Smatra da će nijanse odlučivati i da će upravo one biti na strani njegovih pulena.

"Siguran sam da ćemo naći šansu. Ova utakmica je praktično prvo poluvrijeme. Nama treba dobra igra u Mostaru koju ćemo krunisati u gostima“, rekao je Jakirović i dodao:

„Drago mi je da se u gradu osjeti pozitivna energija. To je svakako motiv više za sve igrače“. 

Utakmica „plemićima“ dolazi kao nagrada za sjajnu sezonu u domaćem prvenstvu prošle sezone u kojoj je posebno briljirao kapiten Nemanja Bilbija.

"Ponosan sam što dolazi ova utakmice i zaslužili smo zbog prošle sezone Premijer lige. Svako ko istrči na teren će dati maksimum i Šerif je stvarno dobra ekipa. Prošle su godine dosta ovakvih utakmica odigrali i većih. Pogotovo u grupi, ali naš dvanaesti igrač biće naša publika", smatra Bilbija.

Meč „Pod Bijelim brijegom“ se igra sutra sa početkom u 20 časova. Osim povrijeđenog Marina Magdića Sergej Jakirović na raspolaganju neće imati ni Niku Jakovića koji od ranije vuče suspenziju u ovom takmičenju.

 

Dva mlada pojačanja

Zrinjski je doveo mlade igrače Osijeka i Rijeke. Uoči evropske utakmice sa Šerifom iz Tiraspola, potpis je stavio mladi 19-godišnji vezjak Silvije Ilinković, kojeg je prvak BiH doveo iz Rijeke. Rođeni Novotravničanin je prošao školu fudbala Novi Travnik, Romari i Široki Brijeg, a kadetski i juniorski staž odradio je Rujevici u NK Rijeka. Za seniorski tim Rijeke debitovao je u Kupu Hrvatske, a Rijeka ga je poslala na posudbu u Posušje. Prethodno je Zrinjski doveo i Domagoja Stranputa, 21-godišnjeg veznog igrača koji je dosad igrao za Osijek II.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije