Fudbal

Zrinjski odbija da se preda, ali ključeve titule drži Borac

Zrinjski odbija da se preda, ali ključeve titule drži Borac
Foto: FK Borac | Zrinjski odbija da se preda, ali ključeve titule drži Borac

Ulazimo u samu završnicu Wwin lige BiH, a ključevi titule se nalaze u Platonovoj ulici.

Četiri kola do kraja Borac (69) je zadržao pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski (64), koji odbija da se preda, ali svjesni su da će im trebati pravo čudo da odbrane naslov. 

Borac je jučer preprodio teško gostovanje u Čitluku gdje je savladao Široki Brijeg sa 2:1, dok nešto kasnije Zrinjski pogotkom iz penala slavio protiv Posušja (1:0). Situacija je ostala nepromijenjena na tabeli, s tim da sada imamo kolo manje do kraja, tako da šanse Banjalučana za naslov rapidno rastu.

Tim Vinka Marinovića do kraja igra dvije utakmice kući i dvije na strani. Protivnici su mu iz donjeg dijela tabele, prvo im dolazi GOŠK, zatim gostuju Tuzli Siti, onda u pretposljednjem kolu u kojem se nadaju da će proslaviti titulu dočekuju Igman, a za kraj gostuju Željezničaru. Dakle, Borcu je definitvno otvoren put do šampionske krune. 

Zrinjski se ne predaje, ali svjesni su da su u nemogućoj misiji. Uz sve pobjede do kraja (Široki Brijeg, GOŠK, Tuzla Siti, Igman) potrebna su im dva kiksa Borca, što je s obzirom šta smo gledali tokom cijele sezone pomalo nerealan scenarij. 

„Probaćemo dobiti sve do kraja, a šta će drugi da rade, neću da gledam“, poručio je trener Zrinjskog nakon trijumfa nad Posušjem.

Inače, situacija je sve jasnija kada su u pitanju preostala dva mjesta koja vode u Evropi. Tamo će se Borcu i Zrinjskom najvjerovatnije pridružiti trećeplasirani Velež (49) i Sarajevo (45), koje je sinoćnjim trijumfom nad “rođenim“ (3:0) povećalo bodovnu prednost na četiri boda nad Posušjem i Slogom.

Kada je u pitanju borba za opstanak Zvijezda 09 je jednom nogom u nižem rangu (20 bodova), a osim nje najugroženiji su Tuzla Siti (27) i Igman (28) koji će danas odmjeriti snage. Prvi iznad crte je GOŠK sa 32 boda.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije