Fudbal

Zrinjski otputovao u Varšavu po novu senzaciju

Zrinjski otputovao u Varšavu po novu senzaciju
Foto: MTA | Zrinjski otputovao u Varšavu po novu senzaciju

Fudbaleri Zrinjskog sutra će od 18.45 na Stadionu armije Poljske ili Stadionu maršala Jozefa Pilsudskog protiv Legije u EUFA Ligi konferencija tražiti rezultat koji bi ih ostavio u trci za drugu poziciju u Grupi E.

Nakon sjajnog starta i fantastične pobjede protiv AZ Alkmara (4:3) uslijedili su porazi od Aston Vile (0:1) i Legije (1:2), u kojima su  izabranici Krunoslava Rendulića uprkos neuspjehu pokazali da nisu zalutali na evropsku scenu.

Rendulić kaže da je atmosfera u ekipi pred utakmicu dobra kao i uvijek, ali da postoje određeni problemi sa povredama.

"Imamo problema sa sastavom. Hrvoje Barišić odavno nije s nama, isto tako ni Mario Tičinović se nije uspio oporaviti i ne konkurira za momčad, ali svi ostali su zdravi i spremni. Naravno da ne idemo tamo samo da bismo potrošili vrijeme, naše ambicije su jasne: odigrati dobro i pružiti kvalitetnu igru. Idemo na pobjedu, to je jasno", istakao je Rendulić.

Legija je prije dvije sedmice iz Mostara odnijela cijeli plijen, a u tom meču su bh. šampionu poništena dva gola.

"Tada su centimetri odlučivali o tome tko će pobijediti. Mi smo, nažalost, ostali kratkih rukava, ali očekujem da će ovo biti drugačija utakmica nego što je bila u Mostaru. Legija igra pred svojim navijačima i sigurno će pokušati iskoristiti tu atmosferu, a na nama je da odgovorimo na adekvatan način, da se pokušamo suprotstaviti, zabilježiti dobru igru i pobjedu. Legija je prva u skupini i sigurno ima svoju matematiku, ali isto tako imamo i mi svoju. Mislimo da je ova utakmica prelomna i ako je riješimo u svoju korist imamo šanse za prolaz", kazao je trener "plemića".

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija naveo je da se greške u evropskim utakmicama skupo plaćaju.

"U Mostaru smo odigrali jako dobru utakmicu, ali Legija je iskoristila našu nepažnju u drugom poluvremenu i došla do pobjede. Moraćemo biti fokusirani i na najsitnije detalje jer evropske utakmice ne trpe ni najmanje greške. Legija je velika ekipa i veliko ime u Poljskoj te imam maksimalno poštovanje prema njima", kazao je Bilbija.

U narednu fazu takmičenja idu dvije najbolje ekipe, s tom razlikom što će prvoplasirani biti direktan učesnik osmine finala, dok će drugoplasirani morati da odigra susret šesnaestine finala s ekipom koja je zauzela treće mjesto u nekoj od grupa u Ligi Evrope.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije