Fudbal

Zrinjski preskočio prvu evropsku prepreku

Zrinjski preskočio prvu evropsku prepreku
Foto: Anadolija | Zrinjski preskočio prvu europsku prepreku

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u drugo pretkolo Lige Evrope, pobijedivši večeras na stadionu pod Bijelim brijegom Diferdanž iz Luksemburga rezultatom 3:0.

U prvom poluvremenu gosti su se dobro držali do 37. minute kada je Anes Mašić prošao po lijevoj strani, pronašao u sredini Nemanju Bilbiju, koji je preciznim udarcem s desetak metara pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije, u pokušaju da vrati loptu svom vrataru, jedan fudbaler Diferdanža je pronašao Miloša Filipovića, a krilni napadač Zrinjskog je s dvadesetak metara lobovao vratara Kevina Strausa za 2:0.

Strijelac za konačnih 3:0 u 80. minuti bio je novi napadač Zrinjskog Josip Ivančić, koji je u igru ušao petnaestak minuta ranije. Ivančić je u svom prvom nastupu za Zrinjski pogodio glavom nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Ivan Bašić.

Zrinjski će svog protivnika u drugom pretkolu Lige Evrope, koje se igra 17. septembra, saznati u ponedjeljak, 31. avgusta. U drugom pretkolu, kao i u prvom, igraće se samo jedna utakmica, a domaćin će se odrediti ždrijebom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije