Fudbal

Zrinjski rutinski protiv Akademije Pandev, u drugom pretkolu protiv Utrehta

Zrinjski rutinski protiv Akademije Pandev, u drugom pretkolu protiv Utrehta
Foto: N.N. | Zrinjski rutinski protiv Akademije Pandev, u drugom pretkolu protiv Utrehta

Fudbaleri Zrinjskog rutinski su se plasirali u drugo pretkolo Lige Evrope.

Zrinjski je revanš susretu kvalifikacija za Ligu Evrope sa 3:0 bio bolji od makedonskog predstavnika, Akademije Pandev, te je s ukupnih 6:0 prošao u sljedeću rundu.

Iako je u prvom poluvremenu napadač Zrinjskog Ivan Lendrić dva puta tresao mrežu gostiju na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0. U oba navrata gol nije priznat. U 29. minuti sudija je procijenio da je Lendrić napravio prekršaj nad golmanom, a u 37. napadač Zrinjskog bio je u ofsajdu.

Dobru šansu imao je i Edin Rustemović u 31. minuti iz slobodnog udarca. Odlično je šutirao s ruba kaznenog udarca, ali njegov pokušaj krajnjim naporom obranio je vratar Marko Alčevski.

Na drugoj strani u 25. minuti pokušao je Tomislav Iliev, osam minuta kasnije Dime Dimov, a domaći vratar Ivan Brkić bio je na pravom mjestu i bez većih problema zaustavio oba pokušaja.

Na poluvremenu za Zrinjski je u igru ušao Miljan Govedarica, a to će se vrlo brzo pokazati presudnim. Krilni igrač Zrinjskog u 50. minuti promiješao je makedonski obranu, prošao po lijevoj strani i dao povratni pas prema Staniši Mandiću koji je sa šest-sedam metara pogodio za vodstvo "Plemića".

Govedarica je u 79. minuti uz asistenciju upisao i gol, nakon što je s desetak metara iskosa pogodio suprotnu stranu gostujućeg gola.

U drugom minutu nadoknade vremena Renato Gojković najbolje se snašao nakon udarca iz ugla i pogodio za konačnih 3:0.

Pored tri postignuta gola domaći fudbaleri imali su još nekoliko solidnih prilika, dok su gosti uglavnom prijetili udarcima s distance, ali bez puno uspjeha.

Nakon 180 odigranih minuta Zrinjski je pokazao da je puno bolja ekipa i zasluženo ide u sljedeće pretkolo Lige Evrope gdje ga već za sedam dana čeka Utreht. 

Prva utakmicu igra se u Holandiji, a revanš je 1. avgusta u Mostaru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije