Fudbal

Zrinjski večeras igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige Evrope

Zrinjski večeras igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige Evrope
Foto: N.N. | Zrinjski večeras igra prvu utakmicu 2. pretkola Lige Evrope

Nakon što su uspješno apsolvirali dvomeč protiv Akademije Pandev (dva puta po 3:0), fudbaleri Zrinjskog u četvrtak nastavljaju evropsku avanturu, prvom utakmicom drugog pretkola Lige Evrope protiv holandskog Utrehta.

Nema sumnje da će viceprvak BiH nasuprot sebe imati favorizovanog rivala, koji je posljednji put na međunarodnoj sceni igrao prije dvije godine, također u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu, kada ga je u plej-ofu zaustavio ruski Zenit. Vrijednost tima je prema transfermarku procijenjena na nešto više od 42 miliona eura, dok je recimo Zrinjski vrednovan na nešto više od sedam miliona. Da Mostarce čeka težak posao u prvom susretu, pokazale su i kladionice, koje su dale apsolutnu prednost holandskom timu na čiju pobjedu se nudi koeficijent 1,20, a bh. predstavnika čak 13.

Ipak, izabranici Harija Vukasa nisu u Holandiju otišli sa bijelom zastavom. Plemići su na početku sezone pokazali da posjeduju kvalitet, posebno u dvomeču s Akademijom Pandev, a sigurno je da je želja da se što bolje predstave protiv šest puta skuplje ekipe.

Nema sumnje da će Zrinjski pokušati sve da izvuče što povoljniji rezultat, a mnogi priželjkuju pogodak koji bi ih vjerovatno ostavio u igri pred revanš za sedam dana u Mostaru.

"Nisu oni Ajaks, PSV ili Fejnord, ali znamo svi šta je holandska škola fudbala. I njihova reprezentacija se vratila opet na fudbalsku mapu Evrope, ali radit ćemo, analizirati, dati sve od sebe i ući u pravi 'fajt' u tom dvomeču", smatra Hari Vukas.

Vukas nije imao puno problema s igračkim kadrom uoči ove utakmice, te je na put poveo 20 najspremnijih igrača. Sinoć su odradili posljednji trening na kojem su otklonjene sve dileme u vezi s početnom postavom.

Utakmica između Utrehta i Zrinjskog igra se večeras s početkom u 18.30 na stadionu "Galgenvaard", koji ima kapacitet 23.750 gledalaca. Utakmica će biti direktno prenošena na Areni sport. Podsjetimo, pobjednik ovog dvomeča u trećem pretkolu igraće protiv boljeg iz susreta Malmo - Domžale.

Inače, večeras se igra još 40 utakmica širom Evrope. Od zanimljivijih susreta izdvajaju se dueli: Konahs Kija - Partizan (19.30), Molde - Čukarički (19), Malatijaspor - Olimpija (19), CSKA Sofija - Osijek (19.30), Budućnost - Zorja (20.45), Domžale - Malme (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije