Fudbal

"Žuto-plava noć crvene boje"

"Žuto-plava noć crvene boje"
"Žuto-plava noć crvene boje"

"Žuto-plava noć crvene boje", naziv je sportsko-donatorske manifestacije koja je u četvrtak naveče održana u hotelu "Bosna" u Banjaluci, a na kojoj je Ženski fudbalski klub Banjaluka sakupljao sredstva za nastavak uspješnog rada. Uz zvanice iz sportskog, javnog i političkog života te brojnih prijatelja, ovaj sportski kolektiv je po tradiciji zahvalio svima koji su svih ovih godina bili uz njiih i pomagali im u radu.

"Teška su ovo vremena, ali mi ne želimo da odustanemo. Proteklih godina smo se trudili da djevojkama obezbijedimo minimalne uslove za takmičenje u Premijer ligi BiH i zahvaljujući svojim prijateljima uspijevamo u tome", rekao je Zoran Aleksić, predsjednik ŽFK Banjaluka.

Banjalučanke su aktuelne osvajačice Kupa Republike Srpske, dok su bile druge u Premijer ligi BiH i Kupu BiH.

Obećanje da će stići pomoć stiglo je od generalog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljuba Petkovića.

"ŽFK Banjaluka je bio najuspješniji klub u našem savezu, za kratko vrijeme napravili su velike rezultate. Savez će im pokušati obezbijediti značajnija sredstva i nadamo se da će praviti još bolje rezultete", istako je Petković.

Banjaluka je trenutno na trećem mjestu u Premijer ligi BiH sa 22 boda. U prvom kolu proljećnog dijela prvenstva dočekaće Radnik narednog vikenda. Parovi: Željezničar 2011 - Čelik, SFK 2000 - Modriča, Banjaluka - Radnik Bumerang, Mladost (Nević Polje) - Gradina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije