Fudbal

Zvezda: Budućnost ima amneziju, mi smo spasili ligu

Zvezda: Budućnost ima amneziju, mi smo spasili ligu
Foto: N.N. | Zvezda: Budućnost ima amneziju, mi smo spasili ligu

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je danas da je ekipa potpuno zasluženo osvojila ABA ligu, vratila se u Evroligu i da neće dozvoliti neistine od rivala u finalu podgoričke Budućnosti.

"KK Crvena zvezda mts sa žaljenjem konstatuje da rival u finalu pokušava da omalovaži veliki uspeh, impresivne pobede i potpuno zasluženo osvojen trofej. Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gde, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija KK Crvena zvezda mts dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej ofa", navodi se u saopštenju posle sednice Predsedništva kluba.

Kako se navodi, ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna "amnezija" uprave KK Budućnost VOLI, koja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspeh i skine odgovornost sa sebe, "zaboravlja" šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsedništva i Skupštine kluba, izbjegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab.

"I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda mts prisebnim postupcima, to veče spasili su ABA ligu - ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej ofa van terena".

Zato je, prema navodima sa Malog Kalemegdana, KK Crvena zvezda mts već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslijediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smjeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu EL, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.

"Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika KK Budućnost VOLI smatramo krajnje zlonamernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuseha. KK Crvena zvezda mts je u 8 utakmica sa ekipom Budućnosti pobedila čak 6 puta uz koš razliku +132!"

"Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju veštačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno , ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu", poručuju iz Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije