Fudbal

"Zvezda će biti još jača do kraja prelaznog roka"

"Zvezda će biti još jača do kraja prelaznog roka"
Foto: Tanjug arhiva | "Zvezda će biti još jača do kraja prelaznog roka"

Sportski direktor fudbalskog šampiona Srbije, Crvene zvezde, Mitar Mrkela izjavio je za portal Mocart sport da će crveno-beli dodatno da se pojačaju do kraja prelaznog roka.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, sportski sektor crveno-belih nije pravio mnogo grešaka u odabiru novih igrača, pa su se tako Osman Bukari, Kings Kangva, Stefan Mitrović i povratnici Aleksandar Pesić i Nemanja Milunović ispostavili kao vredna pojačanja za tim trenera Dejana Stankovića.

"Mogu samo da kažem da ćemo do kraja prelaznog roka biti još jači. Znate da ne volim da pričam o pozicijama dok se posao ne privede kraju", izjavio je Mrkela za Mocart sport.

Prvak Srbije savladao je Pjunik sa 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, čime je praktično obezbijedio najmanje plasman u Ligu Evrope i zaradu od 11 miliona evra.

"Važno nam je bilo da napravimo taj iskorak. Ali, daleko od toga da se zadovoljavamo postignutim. Sada idemo dalje. Nismo bili opijeni rezultatima ni kada smo na četiri utakmice u domaćem prvenstvu postigli sedam golova. Tako je i sada. Ne letimo... Uvek može da se kaže da nismo imali adekvatne rivale, odnosno da Pjunik nije naš nivo. Ali, sami znate koliko su letnje kvalifikacije nezgodne. Dešavaju se iznenađenja u sva tri takmičenja, ispadaju klubovi sa velikim budžetima. Nikada nije lako šampionu jedne zemlje dati pet golova", rekao je Mrkela.

Fudbalere Crvene zvezde 9. avgusta očekuje revanš protiv Pjunika u Jerevanu koji bi trebalo da predstavlja formalnost.

Crveno-beli će bitku za plasman u Ligu šampiona najverovatnije voditi protiv Makabija iz Haife, koji je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje savladao kiparski Apolon sa 4:0.

Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, Izraelci će biti domaćini Crvenoj zvezdi 16. ili 17. avgusta, dok bi se revanš igrao na Marakani 23. ili 24. avgusta.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona donio bi srpskom šampionu najmanje 20 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije