Fudbal

Zvezda i Olimpijakos potpisali istorijski ugovor

Zvezda i Olimpijakos potpisali istorijski ugovor
Foto: Tanjug/AP | Zvezda i Olimpijakos potpisali istorijski ugovor

Neraskidivo bratstvo između Crvene zvezde i Olimpijakosa je dobilo dodatnu potvrdu, s obzirom na to da je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" potpisan memorandum o saradnji.

Beogradski i pirejski crveno-bijeli su ovim ugovorom potvrdili zajedničku viziju, te da se opredjeljenja i djelatnosti u sportskom smislu u potpunosti podudaraju. Oba kluba žele da nastave dugu tradiciju i uspješnu saradnju na svim poljima, a sve u funkciji opšteg dobra i javnog interesa. Tu je i neraskidivo bratstvo koje nas povezuje.

Svim prisutnim ljudima u Medija centru se obratio predsjednik UO SD Crvena zvezda, i generalni direktor fudbalskog kluba - Zvezdan Terzić.

"Razmišljajući o današnjoj svečanosti, pokušavao sam pronaći prave reči, a da ne budu hvalospevi na račun ova dva sportska društva. Međutim, činjenice su činjenice, ono što je Olimpijakos za Grčku, to je Crvena zvezda za Srbiju. To su dva najuspešnija sportska društva u Grčkoj i Srbiji, koja su u retkom društvu najtrajnijih i najpoznatijih sportskih kolektiva u Evropi i svetu. Vezuju nas pravoslavlje, crveno-bela boja i sve tradicionalne vrednosti naših naroda. Olimpijakos će naredne godine napuniti 100 godina, a Crvena zvezda 80 godina. Dugi niz godina imaju bratske odnose, a da naše prijateljstvo nije slučajno, pokazuje još jedna koincidencija - 29. maj", rekao je Terzić, prenosi b92.

A potom je dodao:

"Na taj datum je Crvena zvezda 1991. godine osvojila Ligu šampiona, a Olimpijakos 2024. godine Ligu konferencije. Posebno bih želeo da čestitam prijateljima na izuzetno uspešnoj sezoni, u kojoj su njihovi klubovi nastupili u pet završnih finala, i na tome što su najtrofejnije sportsko društvo u Evropi u ovom trenutku. Izuzetno nam je zadovoljstvo što će nakon potpisivanja ovog protokola, 16 zajedničkih klubova razmenjivati ideje i iskustva. Sportsko prijateljstvo sportskih društava Crvene zvezde i Olimpijakosa neodvojivo je od prijateljstva naša dva bratska naroda i naših navijača. Mi danas šaljemo zajedničku poruku, kolika je snaga sporta kroz prijateljstvo, ali i da je najlepše otkriće da mogu da rastu odvojeno. Još jednom želim vam dobrodošlicu u Beograd, da se osećate kao kod svoje kuće", izjavio je Terzić.

Poslije Terzića, obratio se i predsjednik SD Olimpijakos - Mihalis Kunturis.

"Veliko mi je zadovoljstvo i čast što se ovdje danas nalazim. Kao što znate naredna godina je od istorijskog značaja za oba kluba, jer Olimpijakos navršava jedan vijek postojanja, dok Zvezda navršava 80 godina duge istorije. Dva kluba su tokom vremena neraskidivo povezana na administrativnom i navijačkom nivou, sa ogromnom bazom navijača, koja ih ujedinjuje i prati na svim utakmicama. Svaki susret između Crvene zvezde i Olimpijakosa predstavlja pravu prijateljsku atmosferu. Naše crveno bijele boje, takmičarska dominacija kao i strast predstavljaju elemente naših društava. Želim da vas obavijestim da klubovi imaju najveći broj titula u pet glavnih kolektivnih sportova. Istorija svakog sportskog društva je pokazatelj kroz titule. Mi želimo da dodatno ojačamo veze na svim nivoima u narednom periodu. Najavljujemo istorijsko potpisivanje memoranduma o saradnji, koji ima višestruki značaj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu. Imamo za cilj još bolju komunikaciju, razmjenu mišljenja, zajedničko djelovanje koje se neće fokusirati isključivo na sportski segment, a svrha je da postoji humanitarna i društvena dimenzija, sa neophodnom promocijom akcija putem društvenih mreža", rekao je Kunturis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije