Fudbal

Zvezda na pragu dva rekorda

Zvezda na pragu dva rekorda
Foto: FK Crvena zvezda | Zvezda na pragu dva rekorda

Šampionsku trku su odavno završili, a kako stvari sada stoje Crvena zvezda će u smiraj šampionata vjerovatno oboriti i dva rekorda.

Barem se takav utisak stiče poslije ubjedljivog trijumfa crveno-bijelih protiv Bačke u gostima rezultatom 5:0 (4:0).

Zvezda je pitanje pobjednika u Bačkoj Palanci riješila već u prvom poluvremenu kada je su Milan Pavkov u 13, Njegoš Petrović u 32. i Željko Gavrić u 24. i 36. minutu pogađali mrežu Alekse Milojevića. Jedini strijelac u nastavku bio je Mirko Ivanić u 86. minutu.

Kako je Zvezda počela sa svojim "rezervistima" činilo se da će domaćin u nastavku doživeti pravu katastrofu. Pogotovo što su na teren ušli Ben, Katai, Ivanić i Falčineli, ali se na kraju ispostavilo da su crveno-bijeli bolje djelovali u tom prvom dijelu.

Vjerovatno i zbog toga što je za igru rapoložen bio Gelor Kanga - trostruki asistent koji je na poluvremenu ostao u svlačionici. Vezista iz Gabona je sjajno uposlio Pavkova i dva puta Gavrića.

Crveno-bijeli su trijumfom protiv Bačke stigli do 105 bodova u šampionatu i ukoliko u posljednjem kolu slave protiv Metalca na Marakani prestići će Seltik i postati svjetski rekorder po broju bodova u jednoj sezoni.

A da bi srušili rekord Partizana po broju datih golova u jednoj sezoni Superlige, Zvezda će Metalcu morati da da minimum tri Crno-bijeli su u sezoni 1999/2000 dali 111 golova, dok je Zvezda trenutno na 109.

Dejan Stanković je izveo šarenolik sastav od prvog minuta. Popović je branio, Srnnić i Gobeljić su igrali bekove, Vukanović i Gavrić su napadalči po bokovima, dok je Falčinelaija u napadu zamijenio Pavkov.

Upravo je robusni napadač prvi zatresao mrežu Bačke nakon pomoćne igre Nikolića i Kange iz kornera, te centaršuta ovog posljednjeg tačno na glavu svom saigraču.

Jednom kada je "slavina otvorena", mlaz nije mogao da se zaustavi do pauze. Crveno-bijeli su već u 24. povisili na 2:0 preko Gavrića, da bi Petrović osam minuta kasnije upisao svoj prvenac u Superligi. Bio je to sjajan gol veziste crveno-bijelih sa distance.

Između ta dva gola Milojević je odbranio zicer Vukanoviću, ali kod šuta Gavrića u 36. minutu ništa nije mogao.

Što se tiče drugog poluvremena, Bačka je imala dvije ili tri situacije kada su mogli da postignu gol. Kao i Zvezda koja je pretila preko kataija i Falčinelija, da bi Ivanić u 86. postavio konačan rezultat na asistenciju Veljka Nikolića.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije