Fudbal

Zvezda obilježila 40 godina od finala Kupa UEFA

Zvezda obilježila 40 godina od finala Kupa UEFA
Foto: Facebook / FK Crvena zvezda | Zvezda obilježila 40 godina od finala Kupa UEFA

Fudbalski klub Crevena zvezda obilježio je danas 40 godina od susreta sa Borusijom iz Menhengladbaha u finalu Kupa UEFA.

Zvezda je te 1979. godine poslije remija u Beogradu 1:1 poražena u Menhengladbahu 1:0, pa je trofej ostao u Njemačkoj.

Jubilej je obilježen prigodnim filmom autora novinara "Sportnetworka" Milana Stojiljkovića i priznanjima igračima, koja je u ime kluba uručio predsjednik Svetozar Mijailović.

Sportski direktor Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da mu je drago što klub obilježava ovaj jubilej.

"Drago mi je da što sam u društvu ovih igrača kojii su po mom mišljenju napravili ogroman uspeh koji do današnjeg dana nije obeležen na način na koji su zaslužili. Po opštem utisku, mi smo zaslužili da i tada budemo pobednici Kupa UEFA. Danas mi je srce puno jer su ovi momci zaslužili ogromno priznanje i dobro je što su se ljudi u Zvezdi setili da na ovakav način obeleže", rekao je Džajić.

Napadač iz te generacije Dušan Savić istako je da je sezona 1978/79 bila fenomenalna.

"Presrećan sam što smo danas gotovo svi na okupu i što sam deo generacije koja je odigrala fenomenalnu sezonu 1978/79 i uspela da elimiše najveće klubove Evrope na putu do finala. Ponosan samo što nas je na tom putu vodio sjajni trener i čovek Branko Stanković", rekao je Savić.

Kapiten tadašnje ekipe Vladimir Petrović Pižon, obilježava ove godine još jedan jubilej - 50 godina od dolaska u Crvenu zvedu, zbog čega nije mogao da zadrži suze.

"Zahvaljujem se svima. Ponosan sam na uspeh koji smo ostavrili. Nismo uspeli da da pobedimo, sudije nam nisu dale", rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije