Fudbal

Zvezda pala u Izraelu: Makabi slavio nakon preokreta

Zvezda pala u Izraelu: Makabi slavio nakon preokreta
Foto: FK Crvena zvezda | Zvezda pala u Izraelu: Makabi slavio nakon preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su rezultatom 3:2 na gostovanju kod Makabi Haife u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu šampiona.

Utakmicu sa pet pogodaka obilježila su dva preokreta, prvo Zvezdin u prvom poluvremenu, a potom domaćina u drugom.

Izraelci su poveli u 18. minutu kada je Haziza izlomio odbranu crveno-bijelih, uputio loptu po zemlji, a Milan Borjan je uspio da je zakači, međutim Pjero je došao do nje i postigao gol za 1:0.

Do izjednačenja Zvezda stiže preko Pešića u 27. minutu. Šutirao je Aleksandar Katai, a majstorski se namjestio Aleksandar Pešić koji je skrenuo loptu od Koena i poslao je u mrežu za izjednačenje.

Pet minuta prije kraja poluvremena Beograđani stižu do vođstva.

Gelor Kanga je postigao gol za 2:1 i za veliko slavlje na stadion Sami Ofer. Nova prelijepa akcija, odložena je lopta za Kangu na ivici šesnaesterca, a ovaj je jako i precizno uspio da pogodi gol Koena.

U 52. minutu Makabi stiže do izjednačenja 2:2, a ponovo je strijelac Franci Pjero. Napadač je nastavio da maltretira odbranu "crveno-bijelih" i postigao je novi gol.

Izraelci do 3:2 stižu u 62. minutu, a strijelac je Jaron Šeri.Vezista Makabija je dobio loptu na nekih 20-ak metara od gola, prebacio ju je na lijevu nogu i raspalio je sa ivice šesnaesterca. Udarac je bio toliko dobar da Borjan nije uspio ni da se pomjeri iz mjesta.

Do kraja meča Makabi je sačuvao vođstvo i sa golom više čeka revanš meč u Beogradu koji će odlučiti putnika u Ligu šampiona.

Taj meč se igra u utorak 23. avgusta na stadionu "Rajko Mitić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije