Fudbal

Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa Srbije

Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa Srbije
Foto: starsport | Zvezda preko drugoligaša do četvrtfinala Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobjedom nad ekipom TSC iz Bačke Topole – 4:1 (1:0).

Gosti su na stadionu "Rajko Mitić" ostavili izuzetno dobar utisak, ali nisu uspjeli da iznenade favorizovanog rivala koji je mnogo kvalitetniji.

Najbolji pojedinac meča bio je dvostruki strijelac Veljko Simić koji je pogađao u 39. i 71. minutu, ali je prije prvog gola srpskog šampiona TSC drastično oštećen.

Ognjan Damnjanović je u 17. minutu presjekao povratnu loptu Marka Gobeljića i izašao 1 na 1 sa golmanom, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu i signalizirao nepostojeći ofsajd, pa je propala prilika da tim iz Bačke Topole dođe do iznenađujućeg vođstva.

Od tog trenutka ekipa Vladana Milojevića je krenula mnogo ofanzivnije, povela preko Simića, a onda prednost udvostručila preko Nikole Stojiljkovića. Ipak, samo minut kasnije Sumaila je autogolom vratio neizvjesnost, prije nego što je Simić otklonio sumnje oko pobjednika.

Konačan rezultat postavio je mladi Dejan Joveljić sa bijele tačke u posljednjem minutu susreta.

"Crveno-bijeli" su se ovim trijumfom pridružili niškom Radničkom, Partizanu, Spartaku, Vojvodini, Napretku, Mladosti i Radniku iz Sudrulice koji su već obezbijedili mesto među najboljih osam u Kupu Srbije.

Četvrtfinale je 13. marta, polufinalni dvomeči su 17. aprila i 15. maja, a finale 30. maja u Nišu.

Kup Srbije – osmina finala:

Crvena zvezda – TSC 4:1 (1:0)

(Simić 39, 71, Stojiljković 50, Joveljić 90+5p – Sumaila 52ag)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd

Gledalaca: 1.000

Sudija: Lazar Tripković

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Babić, Sumaila, Hajdin – Jovičić, Krstičić – Kafu (Srnić 60), Marin (Milijaš 84), Simić – Stojiljković (Joveljić 76) Trener: Vladan Milojević

TSC: Jorgić – Bečelić, Skopljak (Branković 79), Lalić, Varga – Plavšić, Finković – Denković (Milićević 66), Milisavljević (Silađi 75), Bastajić – Damjanović Trener: Zoltan Sabo

(b92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije