Fudbal

Zvezda uz Srpsku: Donirane knjige OŠ "Sutjeska"

Zvezda uz Srpsku: Donirane knjige OŠ "Sutjeska"
Foto: FK CRVENA ZVEZDA | Zvezda uz Srpsku: Donirane knjige OŠ "Sutjeska"

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Fudbalski klub Crvena zvezda je prikupila 198 knjiga pred 173. vječiti derbi.

Iz tabora crveno bijelih odlučili su da ovom akcijom podržati mališane iz Republike Srpske i donirali udžbenike đacima u Miloševcu kraj Modriče.

„Želim da se zahvalim FK Crvena zvezda na ovoj donaciji u ime uprave škole i na tome što su nam omogućili da zajedno sa učenicima prisustvujemo prijateljskom meču protiv Zenita. Knjige su nam bile neophodne, kako bi se obogatila naša biblioteka, a posebno nam je drago što su se udžbenici skupljeni na "Svjetski dan knjiga" donirani upravo našoj školi, koja broji oko 800 učenika, s tim da imamo centralnu gradsku školu u Modriči i osam područja škola po selima koja gravitiraju ka gradu“, poručio je učitelj Osnovne škole "Sutjeska" Danilo Vasiljević i dodao:

„OŠ "Sutjeska" je devetorazredna škola koju pohađa 50 učenika, dok se svi mještani Miloševca trude da održe naše selo živim, stoga je ključnu ulogu u spajanju sa Crvenom zvezdom imao i klub navijača. S obzirom na to da djeca odavde nisu često u prilici da odu u grad, kada smo dolazili u Beograd na meč između Zvezde i Zenita smo imali priliku da vidimo i suze radosnice, te se nadam da je ovo samo početak lijepe priče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije