Fudbal

Zvezda zvanično dovela pojačanje iz Intera

Zvezda zvanično dovela pojačanje iz Intera
Foto: FK Crvena zvezda | Zvezda zvanično dovela pojačanje iz Intera

Crvena zvezda dovela je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku, riječ je o krilnom napadaču Akselu Bakajoku.

Dosadašnji igrač Intera zvanično će postati fudbaler Zvezda 11. januara.

Bakajoko je potpisao ugovor na tri i po godine.

"Srećan sam što sam prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku. Dolazim u klub koji je bio evropski i svjetski prvak i veoma sam impresioniran time. Radujem se saradnji sa Dejanom Stankovićem, koji je već sada pokazao da je i odličan trener, baš kakav je bio kao igrač. Sjećam se da sam ga gledao kao dijete i zaista mi je čast što ću imati priliku da učim od njega. Želim i da poručim navijačima da ću dati sve od sebe da ih obradujem i da ću se maksimalno boriti za Zvezdin grb", rekao je Bakajoko.

Aksel Bakajoko je rođen 6. januara 1998. godine u Parizu. Fudbalski se školovao u mlađim selekcijama Pantina i francuskog Red Stara. Kao šesnaestogodišnjak i jedan od najvećih talenata u državi stigao je u Inter.

Nastavio je u italijanskom velikanu da nastupa za mlađe kategorije, ali je zabilježio i debi, kada je kao osamnaestogodišnjak zaigrao u Ligi Evrope protiv praške Sparte. Kao senior, ali i pozajmljeni igrač Intera, nosio je dres Sošoa u kom je na 19 utakmica postigao jedan pogodak, i Sent Galena, gdje je nastupao dvije sezone i na 57 mečeva  upisao četiri gola. Bakajoko je igrao i za mlađe selekcije Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije