Fudbal

Zvezdin rival totalni anonimus, osnovan tek 2007.

Zvezdin rival totalni anonimus, osnovan tek 2007.
Foto: Ilustracija | Zvezdin rival totalni anonimus, osnovan tek 2007.

Letonski prvak Spartaks, prvi Zvezdin rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pripada grupi "težih" anonimaca.

Osnovan je 2007. godine, ovo mu je tek treći izlazak na evroscenu i samo je jednom prošao prvo kolo kvalifikacija, za Ligu Evrope 2015. godine, kada je izbacio podgoričku Budućnost. U sljedećem je naletio na Vojvodinu, koja ga je lako eliminisala (1:1, 0:3).

Spartaks je dvostruki uzastopni prvak svoje zemlje, na klupi ga predvodi Rus Aleksandr Grišin, a u timu ima dvojicu srpskih internacionalaca, Nikolu Kovačevića (bivši vezista Radničkog, Vojvodine, Spartaka) i napadača Marka Simića (OFK Beograda, Mladost L., Novi Pazar). U ekipi je i bivši junior Partizana, Aleksandar Kosorić (BiH).

Interesantno, Spartaks je dobio ime po mnogo poznatijem Spartaku iz Moskve s kojim ima bratske odnose, baš kao i Crvena zvezda.

Eventualni drugi Zvezdin rival, kiparski APOEL, već je dva puta bio fatalan za Partizan i Crvenu zvezdu u evropskim kvalifikacijama. Oslanja se na snažnu "legiju stranaca" koja je prošle godine zabilježila dva remija sa Borusijom Dortmund u Ligi šampiona, a po dva puta gubila od Reala i Totenhema.

(novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije