Fudbal

Zvezdine legende o meču protiv Arsenala 1978: U Londonu muk

Zvezdine legende o meču protiv Arsenala 1978: U Londonu muk
Foto: Ilustracija | Zvezdine legende o meču protiv Arsenala 1978: U Londonu muk

Generacija fudbalera Crvene zvezde, koja je 1978. godine eliminisala Arsenal u osmini finala tadašnjeg Kupa UEFA, pružila je podršku ekipi Vladana Milojević pred duel protiv londonskog kluba u Ligi Evrope u Beogradu.

Veterani crveno-belih posjetili su danas stadion Rajko Mitić, a od sadašnje generacije fudbalera Zvezde upriličen im je špalir u medija centru.

Događaj je najavio glumac Nebojša Glogovac čuvenim insertom iz filma "Munje" kada je kao lažni policajac lokalnim momcima, poznatom rečenicom "A u Londonu muk", objašnjavao kako je legendarni centarfor Dušan Savić u 87. minutu utakmice postigao izjednačujući gol protiv Arsenala poslije fantastične akcije cijelog tima i asistencije Cvijetina Blagojevića.

Dušan Savić prisjetio se utakmice u Londonu i izrazio nadu da u četvrtak bude nerješeno 1:1.

"Ništa posebno nisam rekao sinu Vujadinu. Samo da igraju fudbal i daju sve od sebe", kazao je Savić.

Počasni predsjednik Zvezde Dragan Džajić naglasio je da je finale Kupa UEFA iz sezone 1978/1979 u ravni sa uspjehom iz 1991. kada je Crvena zvezda postala prvak Evrope.

"Imam potrebu da tadašnjoj generaciji kažem da nije dovoljno obeležen taj veliki uspeh. On je u ravni sa Barijem, ta ekipa zaslužila je više poštovanja i pažnje. Današnjoj ekipi želim da odigraju najbolju utakmicu, ne treba im stavljati pritisak i tražiti da osvoje trofej, ali mogu mnogo da ostvare", rekao je Džajić.

Od Zvezdinih legendarnih asova današnjem događaju prisustovao je skoro cijeli tim - Vladimir Petrović Pižon, Savić, Milan Jovin, Cvetin Blagojević, Miloš Šestić i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije