Fudbal

Zvornička ulica postaje Bulevar Ivice Osima

Zvornička ulica postaje Bulevar Ivice Osima
Foto: FK ŽELJEZNIČAR | Zvornička ulica postaje Bulevar Ivice Osima

Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora FK Željezničar donesena je odluka da se opštini Novo Sarajevo i načelniku Hasanu Tanoviću podnese inicijativa za preimenovanje Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima.

„Iako je s likom i djelom Ivice Osima upoznat svaki iole informisan građanin zemalja nastalih na području bivše Jugoslavije, a možda i šire, treba napomenuti kako je riječ o “najvećem sinu“ FK Željezničar, koji je tokom svoje bogate igračke, a potom i trenerske karijere živio život istinskog gospodina i patriote, reflektirajući na taj način sve one vrijednosti koje baštini i živi FK Željezničar“, saopšteno je iz Željezničara.

Dodaju da nema nikakve sumnje da je preimenovanje Zvorničke ulice u Bulevar Ivice Osima vraćanje samo dijela duga, kojeg klub, grad i država imaju prema Maestru, Štrausu sa Grbavice.

„U UO FK Željezničar smatraju kako to iz više razloga treba biti Zvornička ulica. Iako kratka, to je široka, lijepo osvijetljena ulica, koja prolazi tik pokraj „Željinog“ stadiona, gdje je Ivica Osim stekao prvo igračku, a potom i trenersku afirmaciju“, poručuju iz Željezničara

Smatraju i kako je Ivici Osimu malo ulica. To će mu dati i Graz, Beograd… Stoga se Sarajevo Ivici Osimu treba odužiti bulevarom, što je izraz kojim se tituliraju široke ulice, što Zvornička, sa svoje četiri saobraćajne trake, svakako i jeste.

U prilog treba da bude što Zvornička ulica nema puno kućanstava, pa bi, u slučaju njenog preimenovanja u Bulevar Ivice Osima, samo mali broj ljudi i institucija morao proći kroz proces izmjene dokumenata, među kojima je najveći broj sportskih kolektiva koji djeluju pod kišobranom brenda Željezničar. Dodaju da je klub za sva fizička lica koja to zatraže spreman snositi troškove promjene dokumenata. Za ovu inicijativu obezbijeđena je i saglasnost porodice Osim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije