Izbor sportiste

Danas druga sjednica žirija: Na listi ostaju najbolji

Danas druga sjednica žirija: Na listi ostaju najbolji
Foto: N. Uglješa | Danas druga sjednica žirija: Na listi ostaju najbolji

Tačno u podne stručni žiri tradicionalnog 23. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH danas će u Banjaluci održati drugu sjednicu.

Pod budnim okom Branislava Krunića, predsjednika ovogodišnjeg žirija, u čijem sastavu su još i novinari medija iz Bosne i Hercegovine, ugledni sportski radnici, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova, ovo tijelo će u gradu na Vrbasu krenuti u finalni dio potrage za najboljim bh. sportskim ambasadorima.

"Sportski se boriti, sportski je pobijediti, a obaveza društva je da se taj uspjeh i trud nagrade. Nama i meni prvom među jednakim pripala je čast i obaveza da ove godine prepoznamo i nagradimo najbolje. Izbor sportiste 'Nezavisnih novina' i BHRT-a je najrelevantniji događaj ovakve vrste. Dvije decenije iza nas naši prethodnici su pravilnim odlukama, bez ikakve greške, stvorili reputaciju manifestacije kojoj se vjeruje. Naša je obaveza da nastavimo taj put i garantujem da će nagrade i ove godine otići u ruke samo onima koji su to isključivo svojim radom i trudom zaslužili. Nagrade nisu nešto što ima samo uticaj na nagrađene, nego i na one koji se neće naći pod svjetlima reflektora na manifestaciji, ali će im ova manifestacija biti motivacija da nastave sa radom još bolje", rekao je Branislav Krunić.

Nakon što su na prošlom sastanku u Sarajevu usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će u Banjaluci popis najboljih među najboljima biti redukovan. Od ukupno 12 kategorija žiri će danas skratiti liste u 11 kategorija. O jednoj - nagradi publike će odlučivati isključivo čitaoci "Nezavisnih novina".

Lista je sačinjena na osnovu dostavljenih nominacija iz strukovnih sportskih saveza, a prijedloge su dostavili i članovi žirija. Današnja sjednica žirija biće održana u zgradi "Nezavisnih novina" u Banjaluci, s početkom u 12 časova.

Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a neizostavnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Svečana 23. manifestacija biće održana 18. decembra u hotelu "Holiday" u Sarajevu, s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije