Izbor sportiste

Danas sjednica žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH

Danas sjednica žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH
Foto: N.N. | Danas sjednica žirija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH

Stručni žiri 22. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH, kojem ove godine predsjedava Nikola Nikić, danas će održati sjednicu u Sarajevu.

Na sastanku u svečanom salonu u zgradi RTV Doma biće razmatrano ukupno 88 dospjelih nominacija za nagrade u 12 kategorija. Žiri, koji čine članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i predstavnici bh. medija, selektovaće i verifikovati šire liste nominovanih. Lista prijedloga i za ovogodišnje najbolje među najboljima prvenstveno je sačinjena na osnovu prijava strukovnih sportskih saveza, a njih 14 se izjasnilo do zadatog roka - 1. novembra. Nominacije su dostavili i članovi žirija.

"Ove godine imamo nešto manji broj pristiglih nominacija u odnosu na raniji period, ali vrhunskih rezultata ne manjka. Jasno je da je pred članovima žirija zahtjevan zadatak koji uključuje detaljnu analizu svake pristigle nominacije. Naši sportisti su nas u godini na izmaku stavili na slatke muke kada je riječ o selekciji onih koji konkurišu za nagrade. Svi mi koji činimo žiri najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u BiH imamo obavezu zbog tradicije i značaja manifestacije da zadržimo trend nepogrešivosti prilikom donošenja odluka. Nagrade i priznanja moraju i ove godini pripasti samo onima koji su to svojim radom, trudom i prije svega vrhunskim rezultatom zaslužili", poručio je Nikić.

Kategorije u kojima će biti prepoznati i nagrađeni najzaslužniji su: najbolji sportista i sportistkinja, ekipa, trener, najperspektivnija sportistkinja i sportista, te nagrade za životno djelo, fer-plej, razvoj sporta, najbolji sportista za osobe sa invaliditetom, najbolja ekipa u sportu osoba sa invaliditetom.

O jednom laureatu i ove godine odlučivaće isključivo čitaoci portala "Nezavisnih novina" i svojim glasovima sa predložene liste izabrati sportistu ili sportistkinju dobitnika priznanja Nagrada publike.

Sjednica žirija u Sarajevu počinje u 12 časova. Proglašenje najboljih biće održano u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" 23. decembra u Sarajevu s početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, uz neizostavnu podršku Ministarstva civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije