Izbor sportiste

Grad Bijeljina jedan od domaćina trke "Beograd - Banjaluka"

Grad Bijeljina jedan od domaćina trke "Beograd - Banjaluka"
Foto: N.N. | Predstavljen grad Bijeljina, jedan od domaćina trke "Beograd - Banjaluka"

​Grad Bijeljina će 14. put biti dio tradicionalne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" i jedni je grad uz Beograd i Banjaluku koji je od početka dio jednog od najvećih sportskih događaja na našim prostorima.

Centar Semberije ove godine će biti cilj prve etape koja startuje iz Beograda 22. aprila i startno mjesto druge etape koja vodi do Vlasenice, a gradonačelnik Mićo Mićić podvlači da baš ova trka ima veliki značaj kako za Bijeljinu, tako i RS. Dolazak takmičara iz više od 30 zemalja svijeta i karavan koji broji oko 400 ljudi prava je prilika za domaćine da predstave gostima ono u čemu su najbolji.

"Drago nam je što smo i 14. godinu zaredom dio trke koja je gledajući učesnike skoro sama svjetska elita. Potrudićemo se da sugrađanima osim trke ponudimo mnogo sadržaja kao što su kulturno-zabavni program i dječje trke, a svakako nam je velika čast da ponovo ugostimo ljude iz svih krajeva Evrope i svijeta. Učestvovali smo u organizaciji sa 15.000 maraka i obezbijedili prenoćišta za dio gostiju, a sve detalje o organizaciji već godinama usaglašavamo sa ljudima koji vode trku", rekao je Mićić.

Prva etapa će pogodovati sprinterima jer je od Beograda do Bijeljine ravan teren, dok će dan kasnije od Bijeljine do Vlasenice preko Lopara, Ugljevika i Zvornika zbog konfiguracije staze prednost imati biciklisti koji se bolje snalaze na brdu.

"Biciklisti će za četiri dana prevesti skoro 750 kilometara, ali nismo imali izbora jer želimo da udovoljimo i svim gradovima koji hoće da ugoste karavan. Bijeljina je uz nas od početka, u trenucima kada je malo ko vjerovao u budućnost trke, tako da smo izuzetno zahvalni gradonačelniku i njegovim saradnicima. Ove godine će trka biti mnogo zanimljivija gledaocima jer će prije finiša prve etape grupa voziti krugove užim centrom Bijeljine", rekao je Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Finiš priprema za trku dešava se u vrijeme pandemije virusa korona i vrijeme kada su brojni sportski događaji širom svijeta ili otkazani ili prolongirani. Situacija brine i organizatore trke "Beograd - Banjaluka", ali vjeruju da će takmičenje biti organizovano prema planu.

"Zbog obima posla moramo da se pripremamo kao da će trka biti održana kada je planirano (22-25. aprila). Ipak, pratićemo sva uputstva resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske, što je na kraju krajeva obaveza ne samo nas, nego svih sportista i građana. Ukoliko procjene budu da održavanje trke nije bezbjedno, pomjerićemo je za neki drugi termin, ali sada nema naznaka za tako nešto", rekao je Kuvalja.

Karavan iz Vlasenice seli u Brčko, odakle kreće treća etapa do Teslića, a četvrta će biti vožena od Dervente do Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije