Izbor sportiste

Ismailu Zulfiću Nagrada čitalaca: Rođeni borac i pobjednik

Ismailu Zulfiću Nagrada čitalaca: Rođeni borac i pobjednik
Foto: N.N. | Ismailu Zulfiću Nagrada čitalaca: Rođeni borac i pobjednik

Hrabri dječak Ismail Zulfić (10) svakodnevno fascinira svojom životnom energijom i stavom da nijedna prepreka nije nesavladiva, a to su ove godine prepoznali i čitaoci "Nezavisnih novina" i portala www.nezavisne.com, koji su odlučili da on bude dobitnik Nagrade čitalaca.

Iako ga je život stavio na veliku kušnju, "leptir bez krila", kako ga odmila zovu, pokazao je da je pravi borac i istinska inspiracija. Od dječaka koji se plašio vode postao je plivački šampion, koji s Plivačkim klubom Spid i trenerom Amelom Kapom ruši barijere i granice.

Njegova riznica sportskih dostignuća i medalja je već puna, a 2024. godine gledaćemo ga vjerovatno i na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Stoga nimalo ne čudi što je po broju osvojenih glasova čitalaca "Nezavisnih" ove godine iza sebe na listi nadmašio mnoge poznate i uspješne sportiste.

Svoj glas dao je 18.105 posjetilaca portala, a Ismail je osvojio 26 odsto, ostavivši iza sebe rukometašicu Laru Stanić sa 18 i plivačicu Lanu Pudar sa 17 odsto.

"Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH 20. godinu zaredom organizuju Izbor najboljeg sportiste BiH, najrelevantniju manifestacije ovakve vrste u BiH, čiji je partner Olimpijski komitet BiH. Snažnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Predsjednik stručnog žirija je Slađana Golić, a nagrade će biti dodijeljene u ukupno 12 kategorija, a to su najbolji sportista, najbolja sportistkinja, najbolja ekipa, najbolji trener, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za životno djelo, nagrada za razvoj sporta, nagrada za fer-plej - sportski uzor, nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide, nagrada za najbolju ekipu u sportu za invalide i nagrada publike, o kojoj će odlučiti posjetioci portala www.nezavisne.com. Proglašenje najboljih sportista BiH u 2020. godini biće emitovano 14. decembra u 20 časova na BHT 1 i portalu www.nezavisne.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije