Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Cerićeva rekordna slavodobitnica

Izbor najboljeg sportiste BiH: Cerićeva rekordna slavodobitnica
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Cerićeva rekordna slavodobitnica

Sa ukupno sedam statua u svojim trofejnim vitrinama Larisa Cerić uvjerljivo je najtrofejnije lice u istoriji Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije Bosne i Hercegovine.

Najbolja bh. džudistkinja svih vremena i jedna od najboljih u Evropi i svijetu u svojoj težinskoj kategoriji prvi put na pozornici u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu na svečanoj manifestaciji najboljom među najboljima proglašena je 2009. godine.

Zajedno sa Larisom Cerić iste godine u muškoj konkurenciji priznanje je pripalo najboljem fudbaleru Bosne i Hercegovine i danas aktuelnom kapitenu "zmajeva" Edinu Džeki. Popularna Lara najboljom sportistkinjom BiH proglašena je i godinu dana kasnije, te zatim 2013, 2014, 2017, 2018. i 2019. godine. Postala je tako gotovo neizostavan faktor u nagrađivanju i gotovo svake godine bila na užoj listi nominovanih, što je rekord koji zasigurno još dugo neće niko uspjeti oboriti.

"Nagrada 'Nezavisnih' dokazuje da neko prepoznaje trud. Sedam puta sam proglašavana za najbolju sportistkinju do sada i svaki put mi je to motiv više. Nakon svake nagrade željela sam da opravdam povjerenje, budem još bolja u godini koja slijedi", rekla je Larisa Cerić.

U muškoj konkurenciji troje je sportista koji su se više od jednog puta našli u ulozi slavodobitnika. Prvi je dva puta pod svjetla reflektora stao boćar Markica Dodig 2005. i 2007. godine. Onda je to pošlo za rukom sjajnom golgeteru Edinu Džeki 2009. i 2018. godine, te atletičaru Amelu Tuki 2015. i 2019. godine.

Tradicionalna manifestacija 22. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT-a ove godine biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu, uz direktan prenos na BHT 1 i www.nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije