Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Nagrada čitalaca Nemanji Bilbiji

Izbor najboljeg sportiste BiH: Nagrada čitalaca Nemanji Bilbiji
Foto: Foto MTA | Izbor najboljeg sportiste BiH: Nagrada čitalaca Nemanji Bilbiji

Golgeter višestrukog bh. šampiona Zrinjskog Nemanja Bilbija je fantastičnim igrama zadobio i simpatije bh. javnosti ali i šire pa ni ne čudi što je na uvjerljiv način trijumfovao kada je u pitanju Nagrada čitalaca koja se dodjeljuje u okviru Izbora najboljeg sportiste BiH.

Bilbija je ove godine je pisao novu istoriju bh. fudbala postavši najbolji strijelac Premijer lige BiH i sa 127 golova je prestigao legendarnog igrača Širokoga Brijega Vagnera Santosa Laga, koji je za vrijeme svoje bogate karijere postigao 125 pogodaka.

Bilbiji su za ovu nagradu konkurenti bili bh. sportisti i sportistkinje Mesud Pezer (atletika), Nejra Sipović (karate), Nedžad Husić (tekvondo), Lana Pudar (plivanje), Edin Džeko (fudbal), Lejla Njemčević (biciklizam), Džanan Musa (košarka), Pavle Dujaković (karate), Elvedina Muzaferija (skijanje) i Hamza Turulja (karate).

Glasanje je održano u od 2. do 12 decembra a posjetioci i čitaoci portala www.nezavisne.com su sa 39 odsto glasova odlučili da laureat bude upravo Bilbija. Najbliži su mu bili karatisti Pavle Dujaković i Hamza Turulja koji su sakupili 18 odnosno 17 odsto od ukupno pristiglih 11.469 glasova.

Ovo priznanje za koje su prethodni dobitnici kazali da im je jedno od najdražih će bh. fudbaleru biti uručeno na svečanoj manifestaciji Izbora najboljeg sportiste BiH kojeg tradicionalno organizuju "Nezavisne novine" i Radio-televizija BiH a koja je na programu 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu sa početkom u 20 časova, uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

Predsjednik ovogodišnjeg stručnog žirija je Nikola Nikić, a partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, krovna bh. sportska institucija. Snažnu podršku najrelevantnijem izboru ovakve vrste u BiH pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije