SP Qatar 2022.

Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Nismo stali ni u vrijeme korone

Izbor najboljeg sportiste BiH: Nismo stali ni u vrijeme korone
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Nismo stali ni u vrijeme korone

Čestitam "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH što su i u ovim teškim vremenima za cijeli svijet ipak smogli snage i našli načina da nastave tradiciju i ne zaustave promociju sporta i sportista, rekla je 2020. godine u ulozi predsjednice žirija Izbora najboljeg sportiste BiH Slađana Golić.

U godini kada je "planeta stala" ljudi okupljeni oko "Nezavisnih novina" snašli su snage i načina da se tradicija nastavi. Jubilarna 20. manifestacija najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u Bosni i Hercegovini je ipak održana.

"Bio je izazov raditi online sjednice žirija. Bio je izazov pod maskama organizovatui dodjelu nagrada najboljim sportistima. Bilo je teško za povjerovati da ćemo pod mjerama raznih restrikcija, policijskog sata i slično uspjeti okupiti sportiste, ali su "Nezavisne" bile istrajne da je promocija sportista važna i uspjeli ste. Čestitam vam još jednom jer ste i u godini u kojoj su otkazivani i brojni mega svjetski događaji, ipak uspjeli održati kontinuitet i pokakazati da su sportisti, njihov trud, rad i zalaganje važni i vrednovani bez obzira čak i na globalne probleme", istakal je Slađana Golić.

Pod predsjedavanjem jedne od najboljih koraškašica svih vremena nekadašnje Jugoslavije, Evrope i svijeta žiri je te godine održao on line sjednice. Dodjela nagrada upriličena je studiju Radio televizije BiH uz rigorozno poštivanje svih mjera zaštite u borbi protiv virusa korona.

Ostaće upamćeno da su te godine laureati bili fudbaler Miralem Pjanić i košarkašica Marica Gajić, a prvu javnu promociju iste godine sa nagradom za najperspektivniju sportistkinju dobila je 2020. godine Lana Pudar, danas aktuelne seniorska šampionka Evrope.

Istu metodologiom rađeno je i godnu dana kasnije, a ove godine manifestacija će biti održana tradicionalno u Kongresnoj dvorani hotela Holiday u Sarajevo, 23. decembra sa početkom u 20 časova uz direktan prenos na BHT 1 i nezavisne.com.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije