Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Ravnopravan tretman za sve

Izbor najboljeg sportiste BiH: Ravnopravan tretman za sve
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Ravnopravan tretman za sve

Sport nije samo fudbal i košarka. Najbolji ne rastu samo u jedne dvije sredine, nego iz svih krajeva, samo ih treba prepoznati, nagraditi i tako motivisati da nastave, a to upravo rade Nezavisne novine i Radio televizija Bosne i Hercegovine, poručio je 2012. godine legendarni Ivica Osim obavljajući funkciju predsjednika žirija Izbora najboljeg sportiste BiH.

Neprevaziđeni „Švabo“ život je bio posvetio najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, ali je više puta isticao da se svi sportisti moraju imati ravnopravan tretman.

"Nikoga ne smijemo zanemariti. Ideja izbora 'Nezavisnih novina' i BHRT upravo takva da ravnopravno tretira sve sportiste, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. To nas čini sretnim jer svi koji su zaista uspješni imaju priliku biti prepoznati. Ova Manifestacija je jedna lijepa ideja, koja je svih ovih godina prerasla iz tradicije u veliki značaj. Sam događaj može dati veliki doprinos razvoju sporta. Sportistima se daje privilegija da na kraju godine budu nagrađeni za svoj trud i dobiju određena priznanja. Takođe, bitno je što manifestacija okuplja i političare, koji kroz druženje sa sportistima imaju priliku dublje se upoznati sa njihovim problemima i budu involvirani u nedaće sa kojima se sport susreće u BiH“, govorio je Ivica Osim, koji nas je napustio 1. maja ove godine.

Za života je Štraus sa "Grbavice" bio i jedan od slavodobitnika na manifestaciji, koja s pravom nosi epitet najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u BiH, kada je dobio nagradu za životno djelo. Isto priznanje između ostalih su u proteklih više od dvije decenije još dobili Marijan Beneš, Dušan Bajević, Enver Marić, Franjo Vladić, Mara Lakić, Slađana Golić, Mirza Delibašić, Josip Katalinski...

Tradicionalna manifestacija 22. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji „Nezavisnih novina“ i BHRT biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u sarajevu uz direktan prenos na BHT 1 i www.nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije