Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Spoj muzičkih i sportskih zvijezda

Izbor najboljeg sportiste BiH: Spoj muzičkih i sportskih zvijezda
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Spoj muzičkih i sportskih zvijezda

Manifestacija Izbor najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalonoj organizaciji „Nezavisnih novina“ i Radio televizija Bosne i Hercegovine u proteklih više od dvije decenije bila je mjesto susreta ne samo sportskih nego i estradnih zvijezda.

Svojim izvedbama publici su se u Kongresnoj dvorani hotela Holiday, ali i pred malim ekranima predstavili neki od najpopularnijih izvođača regiona.

Tradicija je nalagala, između ostalog, i nastup na manifestaciji svih bh. predstavnika na Evrosongu. Tako su pod svjetlima pozornice koja su obasjavala neke od nagrađenih poput Edina Džeke, Amela Tuke, Larise Cerić, Hasana Salihamidžića, Mirze Teletovića, Zvjezdana Misimovića, Miralema Pjanića..., nastupili muzički velikani Hari Mata Hari, Crvena jabuka, Regina, Feminem, Elvir Laković Laka, pokojni Kemalo Monteno...

Marija Šestić je svojim glasom dva puta oduševila prisutne u Kongresnoj dvoranbi Hotela Holiday. Pjavali su i Maja Sar, Maja Tatić, Dalal Mithat, Vukašin Brajić, Amel Ćurić, Ilma Karahmet...

Svojom izvedbom publiku je jedne godine zadivio virtuoz na klaviru Vlado Podany. Iako nisu mega popularni publike pamti svakako maestralan nastup Aka Demije Pink Pander. Dio manifestacije bio je i Sarajevo Drum Orkestar.

Manifestacija je iz godine u gbodinu rasla i privlačila pažnju i sve većeg broja medija, ne samo iz Bosne i Hercegovine, čiji su prestavnici tradicionalno članovi žirija, nego i iz regiona.

Tako informaciju o slavodobitnicima na najrelevantnijem izboru ovakve vrsta u BiH redovno prenose brojni regionalni, ali i svjetski mediji poput Al Jazeere, N1, agencija Anadolija, Tanjug...

Tradicionalna manifestacija 22. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u Sarajevu uz direktan prenos na BHT 1 i www. nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije