Izbor sportiste

Izbor najboljeg sportiste BiH: Uzor i u drugim životnim sferama

Izbor najboljeg sportiste BiH: Uzor i u drugim životnim sferama
Foto: N.N. | Izbor najboljeg sportiste BiH: Uzor i u drugim životnim sferama

Čestitam "Nezavisnim novinama" i zahvaljujem u ime svih sportista što davne 2001. godine, kada to mnogi nisu vjerovali da je moguće, imali viziju i hrabrost za pokretanje priče o promociji najvećih sportskih vrijednosti.

Izgovorila je ovo 2017. godine Mara Lakić Brčaninović na pozornici svečane manifestacija Izbora najboljeg sportiste BiH.

"Zahvaljujući organizatorima danas naša zemlja ima manifestaciju kojom za ponosi. Manifestaciju koja je svih ovih godina sačuvala dignitet i može poslužiti kao uzor i u drugim životnim sferama našeg društva", dodala je Lakić Brčaninovićeva.

Te godine u ulozi predsjednice žirija jedna od najboljih koraškašica ex-YU, Evrope i svijeta svih vremena nastavila je tradiciju kojom su u ulozi prvih među jednakih uvijek bila najistaknutija i proslavljena sportska imena.

Mara Lakić Brčaninović ujedno je treća dama koja je pripala čast da zajeno sa ostalim članovima žirija selektira i izabere sportske heroje u jednoj godini. Prva predsjenica žirija bila ja Nađa Avdibašić Vukadinović 2004. godine. Šest godina kasnije m,jesto na čelu stola za odluke zauzela je i danas neprevaziđena u svijetu rukometa Svetlana Kitić. Listu dama na popisu žirija čini i Slađana Golić, koja je tu funkciju obavljala u organizacijski možda najtežoj godini, 2020. za vrijeme restrikcija u kretanju zbog pandemije virusa korona.

"Bila je čast i zadovoljstvo i velika odgvornost okušati se u ulozi predsjednice žirija Izbora najboljeg sportiste BiH. Bio je izazov nastavili trend nepogrješivosti donošenje odluka i donijeti odluke koje znače da su priznanja kao i svih predhodnih godina otišla u ruke isključivo najzaslužnijim i najboljim. Ponosna sam što u biografiji imam upisanu ulogu predsjednice žirija najrelevantnijeg izbora ovakve vrste u BiH i što sam svojom ulogom dala barem mali pečat jednom događaju koji ispisuje istoriju sporta naše zemlje", kazala je Mara Lakić Brčaninović.

Tradicionalna manifestacija 22. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji "Nezavisnih novina" i BHRT biće održana 23. decembra u Kongresnoj dvorani hotela "Holiday" u sarajevu uz direktan prenos na BHT 1 i www. nezavisne.com.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije